Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anis sekmē rezultāta izlīdzināšanu, Grāpēnai un Daršai smagā sezona noslēgusies

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anis sekmē rezultāta izlīdzināšanu, Grāpēnai un Daršai smagā sezona noslēgusies
"Koovee" komandai sezona ir noslēgusies, foto: Koovee

Daniels Jānis Anis ar divām rezulta'tivām piespēlēm sekmējis sava kluba uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu Šveices florbola stiprākajā sabiedrībā. Tikmēr ar Simonas Grāpēnas un Zanes Daršas rezultativitāti tā arī izrādījās par maz, lai komanda tiktu kaut pie vienas uzvaras Somijas virslīgā.

Anis ar divām piespēlēm sekmē rezultāta izlīdzināšanu sērijā

Šveices spēcīgākajā florbola līgā ļoti svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā izcīnījis Daniela Jāņa Aņa pārstāvētais "UHC Uster", kas pārspēļu sērijas otrajā mačā savās mājās prata atspēlēties no 2:3 deficīta, trešā perioda vidū panākot 7:3 vadību un visā spēlē ar 7:5 (2:2; 4:1; 1:2) apspēlēja "Floorball Thurgau". Tādējādi sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1. Vēl viena individuāli sekmīga spēle arī latviešu uzbrucējam, kuram divas rezultatīvas piespēles. Tāpat Ulbrokas kluba audzēknis otrā perioda izskaņā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kuru gan pretinieks vārtu guvumā pārvērst nespēja.

Grāpēnas un Daršas komandai sezona noslēdzas ar vēl vienu zaudējumu

Smaga debijas sezona ārpus savas valsts robežām izvērtusies Zanei Daršai un Simonai Grāpēnai, kuru pārstāvētā "Koovee" Somijas čempionātu noslēgusi ar vēl vienu zaudējumu play-off kvalifikācijas kārtas otrajā spēlē ar rezultātu 3:5 tika zaudēts "SaiPa" vienībai. Pretinieces jau septiņu minūšu laikā bija panākušas 3:0 vadībā. Pēc latviešu saspēles no Simonas piespēles ar vārtu guvumu atzīmējās Zane. Taču līdz mača vidum "Koovee" komanda bija nonākusi kraujas malā, nonākot iedzinējos ar 1:5. Atlikušajā laikā pa vieniem vārtiem guva abas latviešu spēlētājas, taču no neveiksmes izvairīties neizdevās. Tas nozīmē, ka "SaiPa" komanda turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā, bet "Koovee" komanda šo sezonu noslēgusi, tā arī netiekot pie panākumiem.

Bračka un Stiprais sekmē panākumu pār spēcīgajām "piraijām"

Vācijas stiprākajā florbola līgā pie panākuma ticis "VfL Red Hocks Kaufering", kas savās mājās ar rezultātu 8:5 (4:1; 3:1; 1:3) apspēlēja tabulā krietni augstāk esošos "ETV Piranhhas Hamburg", droši kontrolējot mača gaitu pirmajos divos periodos, nedaudz neveiksmīgi nospēlējot trešo periodu. Ar diviem vārtu guvumiem uzvarētāju rindās izcēlās Lauris Alvis Stiprais, kamēr Artūrs Bračka guva vienus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Savukārt Krišs Lužinskis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma Kauferingas komanda ir nodrošinājusi septīto pozīciju turnīra tabulā.

Kirmužam hat-trick, Kuratņikam MVP balva, komandai sāpīgi izlaista uzvara

Izcīnījuši vairākas svarīgas uzvaras Norvēģijas florbola virslīgas regulārā turnīra izskaņā, kārtējā spēlē sāpīgu zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais "Harstad IBK", kas viesos ar 9:10 (4:3; 3:2; 2:4; 0:1) piekāpās pēdējā vietā esošajiem "narvik", kuri izlīdzinājuma vārtus panāca vien 29 sekundes pirms pamatlaika beigām. Pēcspēles metienu sērijā dominēja vārtsargi, "Narvik" komandai tiekot pie diviem rezultatīviem metieniem, kamēr viesi atzīmējās tika reizi. Savus pēcspēles metienus nerealizēja Arnijs Kuratņiks, Ivo Balodis, kaspars Grundšteins un Toms Kirmužs. Kopumā gan latviešiem gana atzīstama spēle, jo Kirmužs guva trīs vārtus un izdarīja vienu piespēli, Kuratņiks ar 2+2 nopelnīja labākā spēlētāja balvu komandā. Vēl ar vārtu guvumu atzīmējās Roberts Līviņš, bet Tomam Niedrem rezultatīva piespēle. Balodis un Grundšteins cīņu noslēdza bez punktu guvumiem. Ar nopelnīto punktu gan bija gana, lai "Harstad" nodrošinātu septīto vietu regulārās sezonas noslēgumā, ielecot pēdējā vagonā ceļā uz izslēgšanas spēlēm.

Ar Malkava rezultativitāti izrādās par maz

Somijas florbola čempionātā lielisko rezultativitāti joprojām spēj noturēt Jorens Malkavs, kurš kārtējā spēlē guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētais "KrP Akatemia" savās mājās ar rezultātu 3:7 (0:4; 1:1; 3:2) piekāpās MLT vienībai, ļoti vāji nospēlējot cīņas pirmo periodu. Latvietim šajā spēlē arī divas soda minūtes. Vienu kārtu pirms čempionāta noslēguma "KrP Akatemia" ar 12 punktiem 19 mačos ieņem devīto vietu desmit komandu konkurencē. Vienu pozīciju augstāk teorētiski ir iespējams pakāpties, taču tas tāpat nedotu vietu izslēgšanas turnīrā. Malkavs piedalījies 14 spēlēs, tiekot pie 30 (17+13) rezultativitātes punktiem, kas ir 16. labākais rādītājs čempionātā.