Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnai kārtējais vārtu guvums, Ankudinovai dramatiska neveiksme

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnai kārtējais vārtu guvums, Ankudinovai dramatiska neveiksme
Simona Grāpēna (#41), foto: Vitkovice

Čehijas florbola Ekstralīgas tabulas galvgalī turpina atrasties Simonas Grāpēnas klubs, kamēr Anna Ankudinova ar komandu, neskatoties uz dramatiskā mačā piedzīvotu zaudējumu, saglabā pirmo pozīciju Šveices pēc spēka trešajā stiprākajā līgā.

Grāpēnai vārtu guvums, komandai graujošs panākums

Pārliecinoši savas spēles Čehijas florbola Ekstralīgā turpina aizvadīt Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas kārtējā spēlē izbraukumā jau pirmajā periodā panāca 6:0 vadību, bet visā spēlē ar 15:3 apspēlēja līgas jaunpienačējas “FBC Intevo Trinec”.Ar četriem vārtu guvumiem atzīmējās pasaules čempionāta bronzas medaļniece Mihaela Kubečkova, bet vieni vārti arī Latvijas izlases līderei, kura mača 14. minūtē ar precīzu metienu no tuvas distances panāca 2:0 viešņu labā. Tādējādi šīs sezonas 16 spēlēs Grāpēna atzīmējusies ar 14 (6+8) rezultativitātes punktiem. Turnīra tabulā “Vitokovice” par pieciem punktiem apsteidz “Ostrava’, bet par sešiem – “Chodov” komandas, kurām gan ir par vienu nospēlētu maču mazāk.

Daršas klubs attālinās no play-off

Somijas spēcīgākajā florbola līgā katrā no pirmajām divām trešdaļām ielaižot divus vārtus, sarežģītā situācijā nonāca Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee” klubs, nonākot 0:4 iedzinējos izbraukuma spēlē pret “Saipa” vienību. Trešajā periodā divus vārtus izdevās atspēlēt, taču otrie tika gūti vien 70 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tikt tuvāk konkurentēm vairs neizdevās, turklāt mājinieces četras sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta tukšos vārtos. Darša, kura spēlēja komandas pirmajā piecniekā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Piecas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Koovee” ar 16 punktiem atrodas desmitajā vietā, no kārotā astotnieka atpaliekot par četriem punktiem.

Ankudinovai rezultatīva piespēle, komandai ļoti sāpīgs zaudējums

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā ļoti sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Annas Ankudinovas pārstāvētais “UHC Bremgarten”, kas izbraukuma spēlē ar 3:4 (0:0; 0:1; 3:2; 0:1) papildlaikā atzina : UHC Laupen ZH” pārākumu. Latvietes pārstāvētā komanda pie pirmajiem vārtiem tika vien mača 49. minūtē, kad izdevās panākt 1:2 deficītu. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts pēc Ankudinovas piespēles tika izlīdzināts, bet 37 sekundes pirms pamatlaika beigām viešņas jau negaidīti atradās vadībā. Tomēr laukuma saimniecēm pietika laiks, lai rezultātu izlīdzinātu un vēlāk gūtu uzvaras vārtus papildlaikā. Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, “UHC Bremgarten” trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma saglabā pirmo pozīciju, taču četras vadošās komandas ir sešu punktu robežās.

Malkavs rezultatīvs, taču komanda zaudē Ronim

Somijas U-22 florbola čempionāta kārtējā spēlē savā starpā tikās Ernesta Roņa pārstāvētais “EraViikingit” un Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP”. Lai gan individuāli sekmīgāks bija cēsnieks, kurš guva vārtus un nopelnīja rezultatīvu piespēli, kā arī atzīmējās ar divām soda minūtēm. Ernests Ronis tajā pašā laikā pie rezultativitātes punktiem netika, bet viņa pārstāvētā komanda savās mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 7:6 (3:1; 3:2; 1:3). Pēc izcīnītā panākuma “EraViikingit” ar 15 punktiem deviņās spēlēs pakāpušies uz trešo pozīciju, kamēr “Nokian KrP” rēķinā ir desmit punkti astoņās spēlēs, kas dod septīto vietu astoņu komandu konkurencē.

Cinītim rezultatīva piespēle

Pamatīgu spēļu maratonu dažādos līmeņos spiests aizvadīt jaunais latviešu florbolists Patriks Cinītis, kurš šoreiz devies laukumā “Nynashamns IBK” komandas sastāvā vīriešu 4.divīzijas turnīrā izbraukuma mačā pret “Fullersta IBK”, kurā izdevās izcīnīt panākumu ar rezultātu 6:4 (1:3; 2:0; 3:1), lai gan spēles gaitā komanda atradās iedzinējos ar 1:3. Bez rezultativitātes punktiem nepalika arī latviešu florbolists, kurš nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām asistēja noslēdzošajā vārtu guvumā. Paegle šoreiz spēlei nebija pieteikts. Turnīra tabulā latviešu pārstāvētā komanda ar 11 spēlēs iekrātajiem 19 punktiem ieņem trešo pozīciju. Cinītis piedalījies deviņās šī līmeņa spēlēs, tiekot pie 8 (5+3) punktiem.