Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare piespēlē pret čempionēm "Nystars" un "Koovee" turpina cīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare piespēlē pret čempionēm "Nystars" un "Koovee" turpina cīņu
Evelīna Garbare (#59)

Šveices sieviešu spēcīgākajā flrobola līgā ar rezultatīvu piespēli uzvaru pār līgas čempionvienību sekmējusi Evelīna Garbare, kamēr latviešu pārstāvētās komandas Somijas otrajā spēcīgākajā līgā tikušas pie vērtīgām uzvarām, lai turpinātu cīņu par vietu play-off.

Garbare asistē negaidītā uzvarā
Šveices sieviešu florbola spēcīgākajā līgā ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies pieredzējusī Latvijas izlases aizsardze Evelīna Garbare, kura tādējādi sekmēja sava "Red Ants Winterthur" negaidītu 4:3 (2:1; 1:2; 1:0) uzvaru savās mājās pār pašreizējām čempionēm "Kloten-Dietlikon Jets" pārceltajā 15. kārtas spēlē. Latviešu florboliste asistēja komandas pirmajos gūtajos vārtos. Spēle bija paredzēta 15. janvārī jeb uzreiz pēc Čempionu kausa izcīņas, taču vairākas spēlētājas no Šveices čempionvienības mājās atgriezās apslimušas, tādēļ spēle tika pārcelta uz vēlāku laiku. Izcīnītie trīs punkti ļāvuši "Red Ants" ar 20 punktiem 16 mačos nostiprināties septītajā vietā, vienlaikus nonākot tikai vienas uzvaras attālumā no sestās vietas. Līdz regulārās sezonas noslēgumam palikušas divas spēļu kārtas.

Mārtiņjēkaba un Zariņa turpina cīņu par izslēgšanas spēļu turnīru

Divas ļoti vērtīgas uzvaras Somijas sieviešu florbola otrajā spēcīgākajā līgā izdevies izcīnīt Aurēlijas Zariņas un Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētajam "Nystars" klubam, kas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Vispirms komanda ar 1:0 (0:0; 1:0; 0:0) pieveica "Salba", bet pēc nelielas atpūtas ar 3:1 (1:1; 1:0; 1:0) izdevās tikt galā arī ar "AFC Campus". Ja pirmajā spēlē latvietes ar ierakstiem spēles protokolā neizcēlās, tad otrajā mačā Mārtiņjēkaba spēles trešajā periodā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet īsi pirms mača beigām raidīja bumbiņu pretinieču tukšajos vārtos, uzstādot beigu rezultātu. Nopelnot četrus punktus turnīra tabulā, "Nystars" ar 17 punktiem 14 spēlēs pakāpušās uz piekto vietu, taču no kārotās trešās vietas, kas turpinās cīņu par tikšanu līmeni augstāk, komandu joprojām šķir divi punkti jeb vienas uzvaras tiesa. Nākamais sabraukums paredzēts 18. februārī, kad jātiekas ar turnīra vājāko komandu "SBS Tampi" un ar ceturtajā vietā esošo "Steelers".

Latviešiem neveiksmīga spēle, "Koovee" atgriežas ar uzvaru

Pēc divu nedēļu pārtraukumu Somijas vīriešu otrajā spēcīgākajā līgā laukumā atkal devusies "Koovee" komanda, kas turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Kārtējā spēlē vienība ar trim Latvijas izlases florbolistiem sastāvā izbraukumā sacentās ar AIF vienību, tiekot pie panākuma ar rezultātu 8:5 (3:2; 3:0; 2:3), tādējādi ierakstot vērtīgus trīs punktus tabulā. Tiesa, nevienam no latviešiem ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizdevās izcelties. Vēl vairāk – Gustavs Griezītis, Jānis Ragovskis un Rolands Kovaļevskis ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu bija vājākie savā komandā. Jau rīt gaidāma spēle ar "Rangers" un panākuma gadījumā pēc ilga pārtraukuma iespējams ielauzties starp līgas sešām labākajām vienībām.

Šenberga un Jančevska komandai vēl viens panākums

Zviedrijas florbola U-18 čempionātā pie panākuma izdevies tikt Edija Šenberga un Emīla Jančevska pārstāvētais "Storvretea Ungdom IBK", kas viesos nerezultatīvā spēlē ar 4:2 (1:0; 2:2; 1:0) apspēlēja "Hagunda IF" – vienību, kas pirms šīs spēles atradās piecus punktus priekšā "Storvreta" komandai, bet tagad izdevies sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem. Latvieši šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet jau nākamajā dienā to būs iespējams paveikt, kad gaidāma spēle pret piektajā vietā esošo "Kais Mora UIF".