Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Akūlovam trīs piespēles, rezultatīvi arī Kovaļevskis, Trekše un Tolmanis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Akūlovam trīs piespēles, rezultatīvi arī Kovaļevskis, Trekše un Tolmanis
Gatis Akūlovs

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā ar rezultatīvu sniegumu turpina priecēt Gatis Akūlovs, kuram kārtējā mačā trīs rezultatīvas piespēles. Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā rezultatīvi turpina būt Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše, bet zviedru junioros piespēli nopelnījis Gustavs Tolmanis.

Akūlovam trīs piespēles uzvarā pret pastarīšiem

Norvēģijas florbola virslīgā pēdējā laikā atceltas daudzas spēles. Viena no retajām, kas tika izspēlēta, bija ar Gati Akūlovu ierindā. Latvieša pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 7:4 (2:3, 2:1, 3:0) pēdējā periodā tika galā ar tabulas pēdējā vietā esošo “Gjellerasen”. Sekmīga spēle arī aizvadītās sezonas Latvijas čempionam, kuram trīs rezultatīvas piespēles. Latvietis astotajā minūtē asistēja slavenajam norvēģu florbolistam Tomasam Strātem, bet mača izskaņā viņam piespēles arī komandas piektajos un sestajos gūtajos vārtos. Piedaloties trijās cīņās, Akūlovs iekrājis 4 (1+3) rezultativitātes punktus. Ar 18 punktiem 14 spēlēs “Slevik” turnīra tabulā pašlaik ieņem sesto pozīciju.

“Koovee” atspēlējas, izlaiž pārsvaru un uzvar papildlaikā

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā spraiga spēle izvērtusies “Koovee” florbolisteim ar Pēteri Trekši un Rolandu Kovaļevski pirmajā maiņā. Mājas cīņā pret AIF latviešu pārstāvētā vienība pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:3, vēl otrā perioda izskaņā bija zaudētāju pozīcijās ar 3:6, taču trešajā periodā prata panākt jau 7:6 vadību. Uzvaru nosargāt neizdevās, taču papildlaikā tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas nodrošināja 7:6 (2:4, 2:2, 2:1, 1:0) uzvaru. Lieliska spēle abiem latviešu florbolistiem, jo Kovaļevskim šajā spēlē trīs vārti, divas piespēles un +2 lietderības koeficients, kamēr Trekšem divi vārti, viena piespēle un +2 lietderība. Ralfs Orste un Ulvis Mētra šai spēlei nebija pieteikti. Tabulā “Koovee” ar 34 punktiem 17 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā, taču priekšējām komandām ir par divām, trim vai pat četrām nospēlētām spēlēm vairāk.

Tolmanis piespēlē junioru čempionāta mačā

Zviedrijas junioru florbola līgā ar rezultatīvu piespēli un divu minūšu noraidījumu atzīmējies Gustavs Tolmanis, palīdzot savam “Storvreta IBK” izbraukumā ar rezultātu 7:4 (3:1, 1:3, 3:0) apspēlēja “Kais Mora UIF”, izšķirošo pārsvaru iegūstot mača noslēdzošajā trešdaļā. Tolmanim šajā sezonā 12 spēlēs izdevies tikt pie 7 (2+5) rezultativitātes punktiem. Uzvarētāju rindās laukumā devās arī Tomass Kristofers Birstiņš, kurš gan šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā “Storvreta IBK” atrodas trešajā pozīcijā.

Ragovska spēle pret Krūmiņu pārcelta, komanda zaudē “Oilers”

Somijas spēcīgākajā florbola līgā savā starpā bija jātiekas abu latviešu pārstāvētajām komandām, taču Morica Krūmiņa “Nokian KrP” komandas spēles ir pārceltas uz vēlāku laiku. Tā vietā Jāņa Ragovska Lahti “LaSB” savās mājās aizvadīja spēli pret “Oilers”, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1:8 (1:4, 0:2, 0:2). Latviešu florbolists spēlēja otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Tāpat talsiniekam negatīvs (-1) lietderības koeficients, kas gan bija viens no labākajiem viņa komandā. Turnīra tabulā “LaSB” ar 20 punktiem 19 spēlēs atrodas desmitajā vietā, no astotnieka atpaliekot par četriem punktiem. Līdz regulārās sezonas beigām komandai gan palikušas vien septiņas spēles, tādēļ sadeldēt šo deficītu nebūs viegli.

Aņa klubs zaudē svarīgu maču par vietu astotniekā

Ja vēl salīdzinoši nesen Daniela Aņa pārstāvētais Šveice NLA līgas klubs “UHC Uster” gana komfortabli atradās labāko komandu astotniekā, tad pašlaik pozīcijas ir sašķobījušās. Lielā mērā tas saistīts ar 3:6 (1:2, 0:0, 1:4) zaudējumu viesos pret vieniem no galvenajiem konkurentiem uz vietu play-off turnīrā “Chur Unihockey”. Šajā spēlē Anis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Komanda pēc šī zaudējuma atkāpusies uz astoto pozīciju, bet nākamo maču komanda aizvadīs pret “Tigers Langnau”, kuru sistēmā iekļāvies vēl viens latvietis Oskars Bergmanis.