Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskim beidzot uzvara, "Nokian KrP" zaudē bez Krūmiņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskim beidzot uzvara, "Nokian KrP" zaudē bez Krūmiņa
Jānis Ragovskis
Foto: Salibandyliiga

Mainīgām sekmē Somijas F-liiga turnīru pēc pasaules čempionāta atsākušas abu latviešu pārstāvētās komandas - Jāņa Ragovska vienība izcīnīja uzvaru, kamēr Morica Krūmiņa pārstāvētā komanda bez latvieša ierindā piedzīvoja zaudējumu. Ar individuālām darbībām sevišķi nespīdēja arī citi latvieši.

Ragovskis atgriežas ar uzvaru

Somijas florbola spēcīgākajā čempionātā pirmo maču pēc pasaules čempionāta aizvadījis Jāņa Ragovska pārstāvētais Lahti “LaSB”, kuriem sezona kopumā izvērtusies gaužām neveiksmīga. Tomēr čempionāta atsākšanās spēlē viesos ar 8:3 (3:2, 1:1, 4:0) izdevās pieveikt līgas jaunpienācējus un turnīra pastarīšus “Tiikerit”. Latviešu florbolists darbojās komandas otrajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Vieni vārti tika gūti talsiniekam esot laukumā, taču vienreiz viņš bija laukumā arī brīdī, kad vārti tika zaudēti. Tabulā komanda joprojām saglabā desmito pozīciju.

Krūmiņš nespēlē, komanda atsāk ar zaudējumu

Pirmo spēli pēc pasaules florbola čempionāta aizvadījis Morica Krūmiņa pārstāvētais Somijas F-liiga klubs "Nokian KrP", kas savās mājās nedaudz negaidīti ar rezultātu 4:5 (0:1, 4:1, 0:3) piekāpās "EraViikingit" vienībai, kad gan vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar 4:2. Trešā perioda vidū sodu nopelnīja pieredzējušais Henri Johansons un viesi vispirms samazināja rezultātu līdz minimumam, bet nākamo piecu minūšu laikā iemeta vēl divus vārtus, tādējādi izcīnot panākumu. Latviešu florbolists šajā spēlē nebija kopā ar komandu. Abu komandu pirmā apļa spēlē "Nokian KrP" izbraukumā izcīnīja panākumu vien ar 6:5.

Latviešiem sāpīga neveiksme Dānijas virslīgā

Dānijas florbola virslīgas čempionāta jaunpienācēji “Rungsted-Horsholm” ar trim latviešiem ierindā piedzīvojuši neveiksmi arī čempionāta 13.spēlē, kad savās mājās ar rezultātu 4:5 (0:2, 1:2, 3:1) bija spiesti atzīt “FC Copenhagen” pārākumu. Spēles noslēdzošajā trešdaļā Emīla Zīverta, Kristera Kuzņecova un Kristiāna Rinkeviča pārstāvētā komanda prata no trīs vārtu deficīta divreiz tikt līdz minimālai starpībai, taču izcīnīt neizšķirtu šoreiz tā arī neizdevās. Tā rezultātā 2021. gadu komanda noslēgusi ar vienu izcīnīto punktu un pēdējo sesto pozīciju, no Kopenhāgenas komandas atpaliekot par 11 punktiem. Šajā spēlē latvieši ar punktiem neatzīmējās.

Tolmanis un Birstiņš sausā gada pēdējā cīņā

Zviedrijas florbola čempionātā U-18 vecuma grupā savu pēdējo maču 2021. gadā aizvadījis Gustava Tolmaņa un Tomasa Kristofera Birstiņa pārstāvētais “Storvreta IBK”, kas izbraukumā ar 8:1 (2:0, 2:0, 4:1) apspēlēja turnīra pastarīšus “Hasta IBK/Hudik-Bjorkberg IBK”. Abi latvieši šoreiz palika bez punktu guvuma. Ar 25 iekrātajiem punktiem desmit spēlēs “Storvreta IBK” atrodas otrajā pozīcijā, no līderiem atpaliekot par pieciem punktiem. Tiesa, latviešu pārstāvētajai komandai viena spēle ir rezervē. Nākamais mačs komandai paredzēts vien 11. janvārī.

Krastiņas klubs pārvar kārtējo kārtu kausā

Dānijas sieviešu florbola kausa izcīņā ceļu pretim trofejai turpina Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas viesos ar rezultātu 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) apspēlēja “Horning IF Floorball”. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.