Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskim vārtu guvums, Bērziņš debitē ar piespēli

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskim vārtu guvums, Bērziņš debitē ar piespēli
Jānis Ragovskis
Foto: Salibandyliiga

Somijas spēcīgākajā līgā otros vārtus šosezon guvis Jānis Ragovskis, kura pārstāvētā komanda, gan cieta smagu neveiksmi. Tikmēr Norvēģijas stiprākajā līgā ar rezulta'tivu piespēli atgriezies Ritvars Bērziņš, kurš kopā ar vēl pieciem (!) latviešiem sekmēja komandas otro uzvaru sezonā.

Bērziņš atgriežas “Harstad” ar piespēli un uzvaru

Populārākajai latviešu florbola komandai Norvēģijā “Harstad” jau ne pirmo reizi pievienojies Ritvars Bērziņš, kurš atzīmējies ar rezultatīvu piespēli, sekmējot komandas 7:2 (2:1, 1:0, 4:1) uzvaru pār “Gjellerasen” komandu. Tāpat uzvarētāju rindās Toms Kirmužs guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, Tomam Niedrem vārtu guvums un pespēle, bet Jānis Rajeckis un Roberts Līviņš katrs guva pa vieniem vārtiem, pēdējam tiekot arī pie divu minūšu noraidījuma. Visbeidzot, Kaspara Grundšteina rēķinā rezultatīva piespēle. “Harstad” komandai šī bija otrā uzvara piecās spēlēs, kas turnīra tabulā ļāva ar sešiem punktiem pakāpties uz septīto vietu, bet nākamais mačs paredzēts 9. oktobrī savās mājās pret astotajā vietā esošo “Sarpsborg”.

Ragovska vārtu guvums neglābj no sagrāves

Pamatīgu zaudējumu Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Jāņa Ragovska pārstāvētais Lahti “LaSB”, kas savās mājās ar rezultātu 3:9 (1:1, 1:4, 1:4) kapitulēja vāji sezonu iesākušajiem Turku TPS. Otrā perioda vidū pirmajā aizsargu pārī spēlējošais talsinieks Ragovskis ar vārtu guvumu panāca 2:1 “LaSB” komandas labā, taču turpinājums izpalika un cīņu nācās zaudēt. Ragovskim šajā spēlē negatīvs (-2) lietderības koeficients. Pēc šī zaudējuma Lahti komanda ar sešiem punktiem piecās spēlēs atkāpušies uz devīto vietu, tieši priekšā TPS komandai, kura izcīnījusi pirmos punktus sezonā. Nākamā spēle Ragovska pārstāvētajai komandai paredzēta 9. oktobrī pret līgas jaunpienācējiem “Karhut’, kuri sezonas ievadā zaudējuši visos trijos mačos.

Mārtiņjēkabai divas uzvaras, Zariņa ārstē savainojumu

Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā pirmās divas spēles aizvadījis Aurēlijas Zariņas un Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētais “KaPa-65”. Kamēr Zariņa ārstē savainojumu un komandai palīdzēt nevarēja, Mārtiņjēkaba vispirms atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, sekmējot komandas 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) uzvaru pār “Salba”. Pēc neilgas atpūtas, “KaPa-65” devās laukumā vēlreiz, lai sacenstos ar “FBC Loisto Original” vienību, kuru izdevās apspēlēt ar 6:3 (2:1, 3:0, 1:2). Latviešu florboliste neilgi pirms cīņas beigām nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Pēc pirmā sabraukuma “KaPa-65” ar četriem punktiem atrodas otrajā pozīcijā, bet nākamās spēles paredzētas 16. oktobrī.

Krastiņas komandai pārliecinoša uzvara viesos

Dānijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā sekmīgi turpina spēlēt Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas kārtējā cīņā viesos ar rezultātu 10:1 (7:0, 2:1, 1:0) apspēlēja “Herning Pirates”. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Ar 11 punktiem četrās spēlēs AFK ir sava reģiona līdervienība, bet nākamo maču komanda aizvadīs 10. oktobrī pret “AaB Floorball”.

Vaičim noraidījums un sagrāve pret Staķi

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā savā starpā sacentās Edvarda Staķa pārstāvētais “DJK Holzbuttgen” un Kristapa Vaiča pārstāvētais “Berlin Rockets”. Nopietna spēkošanās nesanāca, jo Staķa pārstāvētā komanda, spēlējot savās mājās, jau pirmajā periodā panāca 4:0 vadību, bet visu spēli uzvarēja ar 10:1 (4:0, 1:0, 5:1). Latvieši ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, Vaičim tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Tabulā “DJK Holzbuttgen” ar sešiem punktiem pakāpušies uz piekto vietu, kamēr “raķetes” ar trim punktiem ir vien desmitajā pozīcijā.

Lazdiņam pirmie vārti sezonā

Vācijas otrajā spēcīgākajā bundeslīgā ar vārtu guvumu atzīmējies Jānis Lazdiņš, taču viņa un vārtsarga Ulvja Eglīša pārstāvētais “BSV Roxel” viesos cieta pamatīgu 2:10 (1:4, 1:3, 0:3) zaudējumu pret “Lilienthaler Wolfe”. Lazdiņam tas bija pirmais vārtu guvums sezonā, bet komanda piedzīvoja zaudējumu otrajā spēlē divos aizvadītajos mačos.