Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

„Kurši 2” turpina ar minimālu zaudējumu Talsos

„Kurši 2” turpina ar minimālu zaudējumu Talsos
Foto: www.fkkursi.lv

Ceturtdien, kad Latviju pamazām pārklāja sniega sega, Latvijas čempionātu florbolā 2.līgas Kurzemes reģionā ar minimālu zaudējumu turpināja „Kurši 2”, viesos atzīstot komandas „Talsi 2” pārākumu pie rezultāta 6:7.

Spēli labāk iesāk gados jaunā Talsu vienība, izdarot vairākus metienus pa Kuršu vārtsarga Edgara Rimarenko sargātajiem vārtiem, taču pirmie pie panākuma tiek liepājnieki, kad pēc vairāku spēlētāju apskriešanas ar nevainojamu metienu vārtu tālajā stūrī savu solo gājienu noslēdz Uldis Petrovics. Trešdaļas turpinājumā divi ātri vārti Talsu florbolistu izpildījumā un rezultāts uz tablo jau par labu mājiniekiem – 1:2. Rupju kļūdu vairākumā pieļauj Kurši, par ko tiek sodīti ar vārtu zaudējumu Artūra Pētersona izpildījumā. To nedaudz notušē liepājnieka Arņa Lasmaņa elegantais vārtu guvums ar finta palīdzību tajā pašā vairākumā. Atpūtā dodoties iedzinēju lomā viesi ar rezultātu 2:3.

Otrā perioda pirmajā minūtē pēc talsinieka Matīsa Krīgera piespēles vārtus gūst Edgars Vēzis, nodrošinot mājinieku komandai jau divu vārtu pārsvaru, taču trešdaļas vidū ar minūtes starpību efektīva ir liepājnieku Jāņa Lagzdiņa un Arņa Lasmaņa sadarbība, kas Kuršiem palīdz izlīdzināt rezultātu (4:4) un tādu to saglabāt līdz pēdējām 20 minūtēm.

Trešās trešdaļas sākumā par nūjas bloķēšanu divu minūšu noraidījumu izpelnās liepājnieks Reinis Reinholds un jau pēc pusminūtes vārtus mazākumā pēc Jāņa Lagzdiņa piespēles gūst Arnis Lasmanis, pirmo reizi spēlē izvirzoties vadībā ar rezultātu 5:4. Turpinājumā talsinieki gūst divus vārtus un pārņem vadību, taču viesi rezultātu atkal izlīdzina, kad vairākumu realizē Reinis Reinholds, triecot bumbiņu vārtos ar rikošetu pret vārtu pārlikni (6:6). Perioda priekšpēdējā minūtē Talsu komandas spēlētājs Emīls Hartmanis no vārtu priekšas gūst savus otros vārtus spēlē, panākot 7:6 par labu mājiniekiem. 40 sekundes līdz spēles pamatlaika beigu svilpei talsinieks Kristaps Riekstiņš saņem divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, kas viesiem paver iespēju uz rezultāta izlīdzināšanu. Kurši noņem vārtsargu un, spēlējot ar divu spēlētāju pārsvaru, izveido vairākus bīstamus momentus pie talsinieku vārtiem, kur visas spēles garumā labu sniegumu rāda Kārlis Švampe, taču bumbiņu līdz vārtu tīklam novest tā arī neizdodas. Spēles gala rezultāts 6:7 komandas „Talsi 2” labā.

Rezultatīvākie spēlētāji Talsu komandas rindās ar diviem vārtu guvumiem bija Emīls Hartmanis un Artūrs Pētersons, bet viesiem rezultatīvu spēli aizvadīja Arnis Lasmanis un Jānis Lagzdiņš, gūstot divus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles.

Latvijas čempionāts florbolā vīriešiem 2.līgas Kurzemes reģionā

Talsi 2 – Kurši 2 7:6 (3:2, 1:2, 3:2)

Metieni: 37:37
Soda minūtes: 8:6

FK Kurši