Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

"RTU/Rockets" trijās spēlēs gūst 44 vārtus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Rockets" trijās spēlēs gūst 44 vārtus
"RTU/Rockets"
Foto: Renārs Buivids (floorball.lv)

Šomēnes cīņu Latvijas Florbola čempionātā uzsākušas visas 24 vīriešu 2.līgas komandas. Pirmajās spēlēs tikai uzvaras izcīnījušas komandas FK "Jūrmala", "Talsu NSS", "Rēzeknes BJSS", "Koknese" un "RTU/Rockets", jāpiebilst, ka raķetes trijās spēlēs guvušas 44 vārtus, arī savos vārtos ielaižot pietiekoši daudz bumbiņu – 19.

"RTU/Rockets" ar trijās spēlēs iegūtiem 9 punktiem ir Centra grupas līdere. Turnīra pirmajās spēlēs rīdzinieki ar 12:9 uzvarēja "Tērveti" (rezultatīvākais ar 5 (4+1) punktiem Kristaps Logins), ar 19:4 sakāva "Rīgas Sargus" (Kristapam Jēkabsonam 7 (4+3) punkti), bet ar 13:6 pārspēja FK "Ropaži" (ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Dmitrijs Streļcovs). Tajā pašā grupā visas trīs uzvaras ir "Jūrmalai", kas ar 8:7 pieveica FK "JeNo" (uzvaras vārti Andra Regžas kontā), ar 6:5 uzvarēja FK "Rīga-2" (pa 3 (2+1) punktiem Rihardam Saksonam un Andrim Regžam), kā arī ar 10:8 pārspēja "Rīgas Lauvas" (ar "hat-trick" izcēlās Ansis Auzāns).

Kurzemes grupā tikai uzvaras ir "Talsu NSS" florbolistiem, kuri ar 9:4 pārspēja "Leģionu/Grobiņa novadu" (pa 3 punktiem Jānim Ragovskim un Niklāvam Neimanim), ar 8:4 uzvarēja FK "Roja-Rauda Print" ("hat-trick" Niklāvam Neimanim), un ar 4:3 pieveica komandu "Kurši 3" (uzvaras vārtus, spēlējot mazākumā, iemeta Krišs Treimanis).

Latgales grupā divas uzvaras divās spēlēs izcīnīja "Rēzeknes BJSS", kas ar 11:5 sakāva "Krustpili" (5 (3+2) punkti Markam Višņakovam), bet ar 19:8 sagrāva "Kalsnavu" (11 (7+4) punkti Mārtiņam Zaikovskim). Pēc tāda paša grafika pagaidām cīnās arī "Koknese", kas ar 15:5 uzvarēja "Kalsnavu" (Raivim Kurniginam un Rihardam Krauklim pa 8 punktiem), bet "FANS TEAM/Aizkraukli" pieveica ar 7:3 (par labāko spēlētāju atzīts Kristaps Ādamsons).

Lai arī visvairāk vārtu guvusi "RTU/Rockets", šīs komandas rezultatīvākais spēlētājs Dmitrijs Streļcovs līgas labāko punktu guvēju sarakstā ieņem tikai 6.vietu – 11 (8+3) punkti. Pirmajās divās vietās ar 16 punktiem katram ir divi FK "Rīga-2" spēlētāji – Adrians Mihailovs un Raitis Ozols. 3.vietā ar 14 (7+7) punktiem ir Lauris Dinsbergs (FK Roja-Rauda Print), 4.vietā ar 13 (6+7) punktiem Marks Višņakovs (Rēzeknes BJSS), bet 5.vietā ar 12 (9+3) punktiem – Rihards Jansons (FK Roja-Rauda Print).

2.līgas vārtsargu topa galvgalī atrodas koknesietis Dāvis Krištops, kurš atvairījis 89.36% pretinieku metienu, 2.vietā talsenieks Markuss Plūdums ar 89.29%, bet 3.vietā Matīss Pēčs no Kocēnu "Rubene 2" – 89.19%.

Turnīra tabulas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
wwwfloorball.lv