Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

"Cēsis" finālā uzvarot "Kandavu", izcīna pirmo vietu 2.līgā

"Cēsis" finālā uzvarot "Kandavu", izcīna pirmo vietu 2.līgā
Kandavas komandas kapteinis Andis Haferbergs (Nr.29) cīņā ar cēsu florbolistiem
Foto:www.fkkandava.lv

Cēsu florbolisti, apliecinot savu favorīta statusu, ir izcīnījuši uzvaru Latvijas florbola čempionāta otrajā līgā, finālā divu spēļu summā visai pārliecinoši ar rezultātu 14:6 (3:3; 11:3) pārspējot Kandavas florbolistus. Abas finālistes ir ieguvušas tiesības nākamgad spēlēt čempionāta 1.līgā.

Abu komanda pirmā spēle, kas norisinājās Cēsīs, izvērtās saspringta, un uzvarētājs tā arī netika noskaidrots. Pirmie vadībā izvirzījās viesi, kad veiklākais vārtu priekšā izrādījās Gatis Cickovskis. Cēsiniekiem rezultātu izdevās izlīdzināt, izmantojot skaitlisko vairākumu, perioda 13.minūtē. Otrajā periodā divas reizes vadībā izvirzījās mājinieki (vārtus guva Ričards Puriņš un Jānis Parms), tomēr abos gadījumos viens no Kandavas komandas līderiem Ģirts Šteinblūms spēja panākt izlīdzinājumu. Spēles pēdējā trešdaļā mājinieki palielināja spiedienu uz kandavnieku vārtiem, tomēr lielisks bija viesu vārtsargs Toms Čakārnis. Arī pretējos vārtos Guntars Irbe vairākas reizes glāba cēsiniekus pēc viesu pretuzbrukumiem. Pirmā spēle noslēdzās neizšķirti 3:3.

Otrā spēle norisinājās Talsos, kur kandavnieki ir spiesti aizvadīt savas mājas spēles. Atšķirībā no pirmās cīņas, šoreiz īsta spēkošanās nesanāca, un cēsinieki uzvarēja pārliecinoši. Lai gan pirmie pēc Ronalda Jēkabsona raidījuma vadībā izvirzījās mājinieki, perioda turpinājumā vārtus (četrus) guva tikai viesi. Jāpiebilst, ka pie rezultāta 1:2 tiesneši pēc „konsultācijām” ar cēsinieku treneri Andri Malkavu neieskaitīja Kandavas komandas gūtos vārtus. Pēc šīs epizodes mājinieki pazaudēja spēles disciplīnu, vairākkārt aizsardzībā nenosedza savus pretspēlētājus, ko viesi lieliski izmantoja. Lai arī kā centās Kandavas florbolisti, tomēr gandrīz visos spēles elementos izpaudās cēsinieku pārsvars. Arī kandavnieku vārtsarga maiņa (Tomu Čakārni vārtos nomainīja Pēteris Lukss) pavērsienu spēlē neradīja, un viesi izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 11:3.

Vēl nelielu pārsteigumu sagādāja talsinieku otrā komanda abās spēlēs uzvarot Jūrmalas komanda, tādejādi izcīnot gan trešo vietu otrajā līgā, gan tiesības nākošajā sezonā spēlēt čempionāta 1.līgā. Jūrmalniekiem, lai nākamgad spēlētu 1.līgā, būs jāpierāda savs pārākums pārspēlēs ar Liepājas komandu, kas 1.līgā palika pēdējā. Savukārt Kandavas komanda (pēc čempionāta nolikuma) kā 2.līgas regulārā čempionāta uzvarētāja, saņēma 50% atlaidi dalības maksai nākamā gada čempionātam.

     [+] [-]

, 2009-03-16 12:58, pirms 15 gadiem
Rampiks labākais!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-16 19:27, pirms 15 gadiem
super , taa tik turpinaat!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-16 21:48, pirms 15 gadiem
bet sawaadaak jau nemaz newareeja buut..?

     [+] [-]

, 2009-04-13 17:14, pirms 15 gadiem
Kandava taapat labakie