Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Pusfinālu sērijas pārceļas uz Cēsīm, Kocēniem un Rīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pusfinālu sērijas pārceļas uz Cēsīm, Kocēniem un Rīgu
Mārtiņa Rajecka precīzs tālmetiens ļāva "Pārgaujai" izlīdzināt rezultātu sērijā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien tiks aizvadītas trešās pusfināla spēles un gan maču no Cēsīm, gan spēli Kocēnos būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com pārraidēs. Vēlu vakarā savu spēli Kocēnos aizvadīs arī viens dāmu pusfināla pāris, bet "NND RĪga" un "Ķekavas Bulldogs" duelēšanos turpinās galvaspilsētā.

"Pārgauja" – "FBK Valmiera" pulksten 16:00 Cēsīs (Sērijā 1:1)
Pēc divām nospēlētām sērijas cīņām rezultāts ir neizšķirts un paredzams, ka šī sērija varētu izvērsties sevišķi spraiga. Pirmajā mačā valmierieši savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 9:1, taču līdz pat spēles 27.minūtei rezultāts bija neizšķirts 0:0. Turpinājumā laukuma saimnieki nepilnas minūtes laikā guva trīs vārtus, izdarot izšķirošo izrāvienu, lai uzvarētu šajā mačā. No tik liela deficīta Stalbes komandai nebija iespējams atspēlēties tīri fiziski, jo vien pirms divām dienām komanda nodrošināja vietu pusfinālā pēc dramatiskas cīņas ar Lielvārdes vienību. Tas beigās noveda pie 1:9 sagrāves, taču galvas neviens nenolaida.

Otrajā mačā valmierieši ātri izvirzījās vadībā, bet kopumā spēle bija krietni nerezultatīvākā, komandām labi darbojoties aizsardzībā. Kopš otrā perioda ievada "Pārgauja" turēja 2:1 pārsvaru, ko trešā perioda vidū mājinieki pēc rikošeta izlīdzināja, taču tāls kapteiņa Mārtiņa Rajecka metiens atjaunoja vadību viesiem. Lai kā arī mājinieki censtos, neizdevās izmantot ne klasisko vairākumu, ne vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju, kas noveda pie pirmā zaudējuma šajā sezonā izslēgšanas turnīrā.

Stalbes vienībai joprojām vien epizodiski varēja palīdzēt spēlējošais treneris Ingus Laiviņš, kurš pirms nedēļas bija apslimis. Šodien viņam jau vajadzētu būt gatavam doties laukumā. Tikmēr valmieriešiem abās cīņās nācās iztikt bez pieredzējušā aizsarga Ivo Baloža.

"Rubene" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:30 Kocēnos (Sērijā 0:2)
Diametrāli pretējas izvērtās pirmās divas cīņas, kas pagājušajā nedēļas nogalē tika izspēlētas Ulbrokā. Pirmajā mačā neviena no komandām tā arī nespēja iegūt vairāk par vienu vārtu pārsvaru. Spēles lielāko daļu notikumu gaitu laukumā tomēr kontrolēja pērnās sezonas čempioni, taču tieši viņiem spēles pēdējā minūtē bija jāglābjas no zaudējuma, lai pēc tam triumfētu pēcspēles metienu sērijā. "Bullīšos" ar diviem filigrāni izpildītiem metieniem mājiniekiem uzvaru nodrošināja veterāns Ainārs Juškēvičs.

Otrajam mačam "Rubenes" komanda nebija gatava. Iespējams, ietekmēja sāpīgais zaudējums pirmajā cīņā, iespējams, pie vainas bija kas cits, bet ne pirmo reizi šosezon Kocēnu komanda katastrofāli nospēlēja cīņas sākumā, jau pēc 16 minūtēm esot iedzinējos ar 0:5. Lai kā censtos, otrajā periodā pietuvojoties līdz 3:5, bet trešajā trešdaļā arī līdz 5:7, atgūties neizdevās un "Betsafe/Ulbroka" savā laukumā paņēma maksimumu – 2:0.

"Rubenes" komandu šajā pārī neviens par favorītiem neuzskatīja un 0:2 sērijā nav uzskatāms par pārsteigumu. Taču, iespējams, tieši šāds rezultāts var dot pozitīvu efektu dzelteni-melnajiem, jo turpinājumā viņi varēs spēlēt brīvāk un nereti šādos gadījumos izdodas parādīt labāko sniegumu. Čempioniem uzdevums būtu pārvest vismaz vienu uzvaru no Kocēniem, lai puslīdz droši varētu justies par iekļūšanu finālā. Teorētiski jau šonedēļ var noskaidroties pirmie finālisti, taču pēdējā laikā "Betsafe/Ulbroka" vienībai Kocēnos rezultāti nav bijuši tie labākie.

"NND Rīga" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 19:00 O.Kalpaka psk. (Sērijā 1:0)
Pirms dāmu pusfinālu cīņām tieši šajā pārī tika meklēta lielākā intriga, bet vismaz pirmajā spēlē tā netika atrasta. Inga Ametere, kura vien sezonas izskaņā atgriezusies laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, vadībā izvirzīja Ķekavas komandu, bet vēl līdz pārtraukumam ar diviem precīziem metieniem vadības maiņu veica Paula Egle. Spēles liktenis tika izšķirts otrajā trešdaļā, sevišķi tās beigu daļā, kad "NND Rīga" veica izšķirošo izrāvienu, panākot 7:1 vadību un trešo periodu pārvēršot par formalitāti.

To, ka "Ķekavas Bulldogs" var uzvarēt "NND Rīga" vienību, viņas ir reizi pierādījušas 10. februārī rezultatīvā spēlē tiekot pie 9:7 panākuma. Tomēr uzvarēt trijās cīņās būs ļoti grūti. Pašlaik Ķekavas vienībai ir jādomā kā panākt to, lai sērija turpinātos vēl vismaz ar vienu spēli pēc divām nedēļām, jo ceturtās un piektās spēles nepieciešamības gadījumā tiks izspēlētas vien 7. un 8. aprīlī.

"Rubene" – "FK Ķekava" pulksten 21:15 Kocēnos (Sērijā 1:0)
Pamatīgu pārbaudījumu priekšā šajā nedēļas nogalē būs Kocēnu un Ķekavas dāmu komandas. Šodienas spēle noslēgsies īsi pirms pusnakts, bet jau svētdien pulksten 11:00 abām komandām ieplānota sērijas trešā spēle. Uzvarot abās cīņās, "Rubene" nodrošinās iekļūšanu finālā un spēlēšanu Arēnā Rīga. Pirmā cīņa izvērtās negaidīti sarežģīta, jo pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts, otrajā periodā favorītes ieguva pat divu vārtu pārsvaru, taču trešajā periodā rezultātu izlīdzināja virslīgas debitante Aurēlija Zariņa. Elizabete Pavlovska vēlreiz vadībā izvirzīja "Rubeni", bet Elīza Elizabete Bērziņa nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vēlreiz prata līdzsvarot rezultātu. Tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai negaidīti bija nepieciešams papildlaiks, kurā uzvaru tomēr izcīnīja "Rubene".

Pēc mača daudzi bija pārsteigti par šādu iznākumu, atzīstot, ka favorītes tomēr nebija novērtējušas savas pretinieces. Lielisku spēli aizvadīja "Ķekavas" vārtsardze Kristīne Kirilova, kura tika galā ar 36 pretinieču metieniem, kamēr Sintija Bāliņa spēja neitralizēt vien 15 raidījumus.