Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

LU florbola komanda aizvadīs spēli pret Singapūras izlasi

LU florbola komanda aizvadīs spēli pret Singapūras izlasi
Singapūras florbolisti.
Foto: floorball.org

Otrdien, 29.novembrī Elektrum Olimpiskajā centrā pēdējo pārbaudes spēli pirms decembra ievadā Rīgā gaidāmā Pasaules čempionāta florbolā vīriešiem aizvadīs Singapūras izlase, kas mērosies spēkiem ar Latvijas čempionāta 1.līgas komandu Latvijas Univeristāte/FS Masters. Spēle sāksies pl.20:30 un ieeja apmeklētājiem būs bez maksas.

Singapūras izlase Pasaules čempionātā cīnīsies D apakšgrupā kopā ar ASV, Kanādu un Taizemi. Kā zināms, A un B grupas sastāda Pasaules TOP8 komandas, savukārt 9.-16.vieta ir ielozētas C un D grupā. Tieši šajās apakšgrupās priekšsacīkstēs sportiskā intriga būs visaugstākā, jo tikai 2 labākās komandas no katras apakšgrupas tiks pie iespējas startēt 1/8 finālā.

Zīmīgi, ka Singapūras izlase kā pirmā ieradīsies Rīgā no visām dalībvalstīm. Šīs valsts vīriešu florbola izlases augstākais sasniegums minams 1996.gada 12.vieta, savukārt pirms diviem gadiem čempionāta rangā Singapūra ieņēma 21.vietu jeb B divīzijas piekto pozīciju.

 

Šī būs pirmā LU/FS Masters starptautiskā spēle, jo līdz šim LU studenti cīnījušies tikai ar pašmāju florbola klubiem. Jāmin, ka pēdējās dienās pirms PČ sākuma virkne ranga zemāko vietu valstsvienības steidz iespēju sacensties ar Latvijas klubiem. Tā, piemēram, ELVI florbola līgas klubi Triobet/Ulbroka un FK Kurši aizvadīs pārbaudes spēles pret Kanādas un ASV valstsvienībām. Mūsu augstskolas komanda LU/FS Masters ir vienīgā no Latvijas čempionāta 1.līgas komandām, kuru kā pretinieci izvēlējusies kāda no Pasaules čempionāta dalībvalstīm. 

Avots: http://www.lu.lv/lu-sports/zinas/t/43419/