Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

Ulrika Skakovska: "Izdevies rezultatīvs starts!"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ulrika Skakovska: "Izdevies rezultatīvs starts!"
"BaltAUDIO" oktobra labāko spēlētāju Ulriku Skakovsku sveic LFS prezidents Ilvis Pētersons
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) pirmo reizi noteiktās Latvijas čempionāta 1. līgas mēneša labākās spēlētājas balvu no "BaltAUDIO" izpelnījās FK "Ādaži" spēlētāja Ulrika Skakovska, kura atzīst, ka starts jaunizveidotās komandas sastāvā izdevies patiešām rezultatīvs, jo divos mačos tika savākti 14 rezultativitātes punkti.

LFS jau tradicionāli sadarbībā ar "AVEX" nosaka :Latvijas Florbola čempionāta Virslīgas labākos spēlētāju, bet šosezon izpelnīties šādu atzinību ir iespējams arī pirmās līgas spēlētājiem – gan vīriešiem, gan sievietēm. Balvas tiek pasniegtas sadarbībā ar "BaltAUDIO". Oktobrī mēneša labāko spēlētāju godu izpelnījās Ulrika Skakovska un SK "Babīte" pārstāvis Mārtiņš Lapsiņš.

Lai arī FK "Ādaži" sieviešu komandai šis ir debijas gads Latvijas Florbola čempionātā, taču līdzšinējās četrās spēlēs gūtas četras pārliecinošas uzvaras. Tieši oktobrī FK "Ādaži” ar 19:2 pārspēja "Krustpili”, bet ar 9:0 uzvarēja LiepU. Tas tādēļ, ka vienībā pulcēts ne mazums meistarīgu spēlētāju pat ar virslīgas pieredzi. FK "Ādaži” dāmas cīņā ved bijušais spēlētājs Ģirts Lūsis, kurš karjeras laikā pārstāvējis Latvijas U-19 izlasi, kā arī FK "Rīga” rindās bijis Latvijas čempionāta medaļnieks.

"Vispirms bija apsveikumi no draugiem un komandas biedrenēm, bet tikai pēc tam LFS mājas lapā pārliecinājos, ka tiešām esmu atzīta par oktobra labāko spēlētāju,” atklāj FK "Ādaži” florboliste Ulrika Skakovska. "Daudzos rezultativitātes punktu neuzskatu par tik milzīgu sasniegumu, jo spēlējām ne pret pašām sīvākajām konkurentēm. Tajā pašā laikā jebkurai citai mūsu komandas spēlētājai arī bija iespēja šādi izcelties!”

9. decembrī Ulrika svinēs savu 18. dzimšanas dienu, taču karjeras laikā viņa jau paspējusi arī divas sezonas spēlēt Latvijas čempionāta Virslīgā, pārstāvot "Rīgas lauvas”. Arī pagājušajā sezonā Skakovska spēlēja šajā pašā komandā, taču 1. līgā.

"Pašlaik dalība Virslīgā vai 1. līgā nav tas svarīgākais, jo FK "Ādaži” rindās kopā ar komandas biedrenēm gūstam florbola spēlēšanas prieku. Iespējams, tas arī pašlaik ir lielākais ieguvums, daudzām spēlētājam pieņemot lēmumu pamest "Rīgas lauvas”, lai pievienotos Ādažu komandai. Bet par nākotnes plāniem un iespējamo spēlēšanu Virslīgā lai spriež kluba vadība,” uzsver Skakovska. "Par īsto spēku samēru 1. līgā jau varēsim spriest pēc tam, ka būsim aizvadījušas vismaz pa vienai spēlei ar "Rubeni-1” un "Rīgas lauvām”, kas arī cīnās bez zaudējumiem. Iespējams, ka FK "Ādaži” tieši mačos ar šim komandām tad arī sadalīs pirmās līgas medaļu komplektus.”

Lai arī Skakovska vēl šajā sezonā varētu cīnīties Latvijas jaunatnes čempionāta U18 grupā, taču līdz ar aiziešanu no "Rīgas lauvām” tika pieņemts lēmums spēlēt tikai pieaugušo komandā.

"Tā kā Rīgas Ezerkrastu vidusskola ir florbola kluba "Rīgas lauvas” mājvieta, tad jau ne tikai es, bet arī citas skolnieces izmantoja iespēju nodarboties ar sportu. Ja mācītos kādā citā skolā, tad visdrīzāk nemaz nebūtu kļuvusi par florbolisti,” atceras Skakovska. "Bet šosezon manā karjerā ir jauns pavērsiens, jo tas saistās ne tikai ar Ādažu komandu, bet arī ar interesantajiem un noderīgajiem treniņiem Ģirta Lūša vadība. Tik rezultatīva vēl neesmu bijusi nekad! Tas noteikti ir saistīts arī ar to, ka beidzot esmu atradusi tieši kā man radītu nūju "Exel MegaCurve”, kas it kā pati met bumbiņas vārtos. Spēlēju par centra uzbrucēju, tādēļ nekad mana stiprā puse nav bijusi metiens no distances. Iespējams, ka tagad trenera Lūša vadībā izdosies progresēt arī šajā jomā.”

Šā gada maijā Skakovska Latvijas U-19 izlases rindās startēja pasaules čempionātā Slovākijā, kur B divīzijas turnīrā tika izcīnīta otrā vieta. Ulrika ar astoņiem punktiem četrās spēlēs bija trešā rezultatīvākā mūsu izlases rindās. Viņu apsteidza tikai Luīze Biļinska un Ieva Lapinska, kuras izcēlās ar attiecīgi 18 un 14 punktiem.

"Pagaidām gan neesmu kalusi milzīgi ambiciozus plānus saistībā ar florbola karjeru, jo vismaz pašreiz galvenais ir gūt prieku no florbola spēlēšanas labā kolektīvā. Iekļūšanai Latvijas U-19 izlases rindās nebija sīva konkurence, tādēļ varbūt šim faktam nepiešķiru tik lielu nozīmi,” izvērtē Ulrika. "Pašreiz mācos Rīgas 64. vidusskolas 12. klasē un skaidrs, ka ar katru mēnesi kļūs arvien grūtāk. Līdz ar vidusskolas absolvēšanu neesmu iecerējusi plānojusi pamest florbola spēlēšanu, atstājot to tikai bērnības sportošanas laikos. Ar studijām RSU un pretendēšanu uz vietu čempionvienībā gan nākamās gada plāni man nesaistās.”

BaltAUDIO

Renārs Buivids, floorball.lv