Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

RSU nostiprinās 3. vietā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

RSU nostiprinās 3. vietā
RSU
Foto: Santa Muceniece

Aizvadītajā nedēļā notika divas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu 1. līgas spēles, abas ar RSU komandas dalību. Vispirms studentes viesos ar 7:4 pārspēja "Coyote" florbolistes, bet pēc tam savā laukumā saspringtā spēlē ar 9:4 pieveica "Liepājas Universitāti".

28. februārī Inčukalnā notikušajā spēlē starp vietējo "Coyote" un RSU jau trešo reizi pārākas bija rīdzinieces, kuras uzvarēja ar 7:4.

3. martā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā tikās abas studentu komandas – RSU un LiepU. Pēc pirmā perioda ar 2:1 vadībā atradās liepājnieces. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieces guva trīs vārtus, pārņemot vadību -4:2. Spēles turpinājumā liepājniece Karīna Mičule realizēja soda metienu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 3:4. Trešās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (5:4), bet tad divu minūšu laikā rīdzinieces guva veselus četrus bezatbildes vārtus - mačs noslēdzās ar RSU pārliecinošu uzvaru - 9:4. Starp rīdziniecēm rezultatīvākā ar četriem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija Luīze Biļinska, bet liepājnieču rindās ar "hat-trick" izcēlās Karīna Mičule.

LiepU komandas kapteine Karīna Mičule pēc spēles pastāstīja: "Spēli vērtēju kā labu, tikai mača beigu rezultāts neatbilda tā raksturam. Jau atkal nebijām pilnā sastāvā, bet iespējams, ka tieši tas motivēja mūs saņemties un nospēlēt cienījami. Noskaņojums mūsu komandā bija ļoti labs un kaujiniecisks. 57 minūtes mēs noturējāmies ļoti atzīstami, taču nevaru pateikt, kas īsti notika pēdējās trijās minūtēs, iespējams, ka pagurām fiziski. Prieks, ka komanda parādīja, ka tomēr varam uzspēlēt smuku florbolu."

Šobrīd turnīra tabulas līdere ir "Rubene-1" (32 punkti), kam "uz papēžiem min" "Rīgas Lauvas" (30), 3.vietu ieņem RSU (16), tālāk seko "Coyote" (6) un LiepU (0). Turnīra rezultatīvākās spēlētājas ir Ieva Lapinska (Rīgas Lauvas) ar 32 punktiem, Zane Darša (Rubene-1) ar 22 punktiem, kā arī Elīna Drēziņa (Coyote) un Ulrika Skakovska (Rīgas Lauvas) ar 21 punktu. Starp vārtsardzēm vislabāk veicies Jana Trifanovai (Coyote), kura atvairījusi 83,66 % pretinieču metienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv