Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Rīgas Lauvas/LU atņem punktu vicelīderiem

Rīgas Lauvas/LU atņem punktu vicelīderiem
Rīgas Lauvām/LU šodien bija pietiekami liels iemesls priecāties - izcīnīts punkts pret vicelīderiem

Šovakar, 17. janvārī, Rīgas olimpiskajā sporta centrā gandrīz divsimt skatītāju klātbūtnē Rīgas Lauvas/LU spēja izrādīt nopietnu pretestību vicelīderiem no Talsiem, piekāpjoties pagarinājumā ar 6:7. Uzvaras vārtu autors – Rihards Fīrmanis.

Šī bija šodienas pēdējā (piektā) spēle HipoLīzings Virslīgā vīriešiem, kurā tikās divas komandas, kas atrodas diametrāli pretējās pozīcijas – Rīgas Lauvas/LU otrie no beigām, Talsi – tabulā uzreiz aiz cēsniekiem. Tādēļ par spēles favorītiem tika uzskatīti viesi. Līdzīgi kā iepriekšējā spēlēs, rīdzinieki bija nolēmuši spēlēt no aizsardzības un meklēt laimi pretuzbrukumos, savukārt Talsi/Triobet jau ar spēles sākuma sāka kontrolēt bumbiņu, kas ātri vien, jau nesa rezultātu.

Spēles 44. sekundē Artis Raitums atklāja spēles rezultātu, kad viņa raidīta bumbiņa pēc rikošeta atrada vietu Edgara Jemeļjanova sargātajos vārtos. 0:1. Ātrie vārti nemainīja spēles gaitu un joprojām bumbiņu daudz vairāk kontrolēja talsinieki, taču Rīgas Lauvas/LU veiksmīgi aizsargājās.

Spēles desmitajā minūtē mājinieki nonāca pirmo reizi vairākumā, kad par nepareizu sitienu tika noraidīts viesu spēlētājs Jānis Klestrovs, uz noraidījumu izprovocēju rīdzinieku poļu spēlētājs Michail Dziurdzik, kurš šajā spēle viesiem sagādāja ne mazums problēmas ar savu ātrumu un tehniku. Tieši pēc viņa piespēles jau 20. vairākuma sekundē līdzsvaru panāca otrs Lauvu/LU leģionārs – zviedrs Markus Andersons. 1:1.

Talsi tomēr spēja atkal atbildēt ar vārtu guvumu, kad no tālienes rīdziniekus pārspēja Rihards Fīrmanis, gūstos pirmos no saviem trim vārtiem. 1:2. Lauvām/LU gan bija iespēja panākt izlīdzinājumu, kad mājinieki 14. minūtē nonāca vairākumā, taču vai nu pietrūka meistarības vai labi vārtos darbojās Māris Ronis. Atpūtā ejot, rezultāts 1:2 viesu labā.

Otrais periods iesākās līdzīgi kā spēles pirmais cēliens, taču mājinieki pretinieku vārtus sāka apdraudēt jau stipri biežāk. Tā perioda trešajā minūtē acīgākais burzmā pie Talsu/Triobet vārtiem bija nesen Lauvu/LU rindas papildinājušais bijušais cēsnieks Normunds Vorobjovs. 2:2.

Pēc četrām minūtēm talsinieki atkal atguva vadību, kad otro reizi Jemeljanovu pārspēja viens no brāļiem Fīrmaņiem – Rihards. 2:3. Lauvām/LU vēl nepatīkamāku situāciju padarīja noraidījums par sastāva skaitlisko pārkāpšanu, tomēr rīdzinieki neļāva iekarot savu cietoksni. Neilgi pirms viesu vairākuma beigām, noraidījumu par rupju uzbrukumu saņēma Dailis Skudrītis, kad viņš jau pēc svilpes ar nūjas galu iesita rīdziniekam Armandam Asniņam. Aizstāvot komandas biedru, konfliktā iesaistījās Jurijs Ivenkovs, kurš, savukārt, saņēma divu minūšu noraidījumu par nesportisku uzvedību. Izcietis sodu Ivenkovs atgriezās laukumā lai palīdzētu mājiniekiem realizēt skaitlisko vairākumu, taču šāda iespēja īsti nerādās, jo tas pats Ivenkovs saņēma otro noraidījumu spēlē par bloķēšanu. Šajos nevienādajos sastāvos nevienai komandā tā arī neizdevās gūt vārtus.

Likās jau, ka pēdējā pārtraukumā viesi dosies ar vienu vārtu pārsvaru, taču Rīgas Lauvām/LU izdodas veiksmīgs pretuzbrukums un bijušais irlavnieks Armīns Ābols atliek vien raidīt bumbiņu tukšajos vārtos pēc Michail Dziurdzik piespēles. Pēc diviem periodiem 3:3, kas solīja ne mazums intrigas arī pēdējā periodā. Otrajā periodā nepatīkamu ceļa traumu guva talsinieks Oskars Fīrmanis, kurš tā arī laukumā vairs neatgriezās.

Līdzīgi kā pirmajā periodā, arī trešajā Talsiem/Triobet ātri izdodas atgūt vadība, kad 42. Sekundē Aivara Haselbauma metienu noguļ Edgars Jemeļjanovs. 3:4. 43. minūtē muļķīgu noraidījumu nopelna pieredzējušais rīdzinieks Ainārs Anis par nepareizi distances ievērošanu, tomēr veiksme pretuzbrukumā uzsmaida Lauvām/LU, kad savu trešo punktu spēlē gūst polis Michail Dziurdzik. Piespēle Markusa Andersona kontā. Līdz ar šiem vārtiem, mājinieki ceturto reizi spēlē atjaunoja līdzsvaru uz tablo.

Perioda vidū strīdīgus vārtus gūst talsinieki, kad vispirms tiesneši nefiksē mājinieku spēlētāja grūšanu mugurā ar rokām, pēc tam ieskaita Jāņa Jansona vārtus, kas tiek gūti pēc svilpes, kas sekoja saistība ar aizturēto sodu mājiniekiem. Tiesneši tomēr nemaina savu lēmumu un Talsi/Triobet atkal atgūst vadību. 4:5. Arī šajā spēle intervālā notikumus uz laukuma kontrolēja viesi, un 54. minūtē Kristiāns Lisovskis pirmo reizi spēlē izvirza viesus divu vārtu vadībā.

Kā dažas sekundes vēlāk izrādījās, tad 54. minūte bija notikumiem bagāta, jo ātri pie diviem vārtu guvumiem, pēdējā ne bez veiksmes tiek Rīgas Lauvas/LU, atkal panākot neizšķirtu. Vārtu autori Jurijs Ivenkovs un Oskars Kirkils. 6:6. Situācija laukumā kļuva arvien nokaitētāka un diskusijās ar tiesnešiem iesaistījās arī mājinieku galvenais treneris Normunds Zvejnieks, par to viņš minūte pirms perioda beigām tiek sodīts ar divām minūtēm. Talsiem/Triobet rodas lieliska iespēja izraut uzvaru. Lai gan vārtu tiek gūti burtiski dažas sekundes pirms beigām, Kristiāna Lisovska metiens netiek ieskaitīts, jo tiesneši fiksē pārkāpumu vārtu priekšā pret vārtsargu. Kas nozīmē, ka sekos pagarinājums.

Pagarinājuma pirmo minūti Lauvām/LU joprojām bija jāpavada mazākumā un mirkli pēc tā izturēšanas talsinieks Rihards Fīrmanis atrod bumbiņai ceļu rīdzinieku vārtus, noformējot sev hat-trick un viesiem laimīgu uzvaru. 6:7.
Talsi mājās var doties ar pozitīvām emocijām, lai gan reti kurš atļāvās prognozēt pirms spēles, ka viesiem mājās būs jāatgriežas ar mazāk kā trim punktiem kabatā.

Mājinieku rindās jāuzteic polis Michail Dziurdzik, kurš guva vārtus un divreiz palīdzēja to izdarīt partneriem, savukārt, talsinieku rindās mača varonis neapšaubāmi ir Rihards Fīrmanis.

Jau rīt abas komandas atkal spēlēs Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, kad vispirms 17:00 Rīgas Lauvas mēģinās iekost Rubenei, bet pēc tam 20:00 viesiem no Talsiem ceļu griezt netaisās otra Rīgas komandas – RTU.

Izmantotie resursi:
rigaslauvas.lv
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 00:06, pirms 15 gadiem
malaci!!!!!!bija arii daudz skatiitaaju feini...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 00:20, pirms 15 gadiem
talsi speeleeja ljoti feini

     [+] [-]

, 2009-01-18 00:55, pirms 15 gadiem
Veči,saņemās.Jūs esat labākie!!!TALSI TRIOBET!!!

     [+] [-]

, 2009-01-18 00:55, pirms 15 gadiem
RL tomēr būs spēks, iespējams uz Pltofos parādīs kk reālu.

  -4 [+] [-]

, 2009-01-18 01:39, pirms 15 gadiem
kur Olimpiskaja atrodas zale florbolam ?

  -3 [+] [-]

, 2009-01-18 02:03, pirms 15 gadiem
taja vieta lai liktu minusus ,kads varetu atbildet,ja nav gruti...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 02:14, pirms 15 gadiem
LAUVA rakstīja: taja vieta lai liktu minusus ,kads varetu atbildet,ja nav gruti...
gruuti

  -2 [+] [-]

, 2009-01-18 02:15, pirms 15 gadiem
[quote lauva]
kur Olimpiskaja atrodas zale florbolam ?
[/quotieeej cauri galvenajai ieejai un ej taisni cauri ... un tad nonaaksi baseina

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 03:57, pirms 15 gadiem
LAUVA rakstīja: taja vieta lai liktu minusus ,kads varetu atbildet,ja nav gruti...
Olimpiskajā zālē florbolu spēlē divos laukumos (pat trijos, bet uz tā tikai tiek aizvadīti treniņi) Uz galvenā laukuma trenējas RTU un Rīgas lauvas 1. līgas komanda, bet tālāk ir liels kompleks vēl ar trīs zalēm, kur uz centrālās tiek aizvadīti vairums maču!