Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā jau 27. un 28. augustā Grīziņkalnā

Andrejs Siliņš

Pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā jau 27. un 28. augustā Grīziņkalnā
Foto: Renārs Buivids

Šā gada 27. un 28. augustā Grīziņkalna ielu sporta kompleksā notiks pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā. Pirmo reizi ielu vingrošanas sacensību vēsturē tiksies un par uzvaru cīnīsies 25 pasaules spēcīgākie ielu vingrotāji no ASV, Krievijas un citām valstīm.

Čempionāta pirmajā dienā dalībnieki sacentīsies Frīstaila disciplīnā, savukārt otrajā dienā ielu vingrotājiem būs savas spējas jāpierāda spēka trīscīņā (spēka izejas, atspiešanās uz līdztekām un atspiešanās guļus). Čempionāta dalībnieku sniegumu vērtēs īpaši izveidota žūrija, tāpat papildu punktus saviem favorītiem varēs piešķirt arī sacensību dalībnieki, jo viņiem būs katram pa balsij.

Pasaules čempionāta galvenais tiesnesis Gints Valdmanis:„ Jau pavisam drīz pasaules spēcīgākie ielu vingrotāji cīnīsies par čempiona titulu. Mēs varam lepoties, ka šis grandiozais notikums notiks Latvijā, uz brīdi tai kļūstot par lielvalsti pasaules acīs.” Savukārt LIVSB vadītājs Māris Šlēziņš bilst: ”Esam gandarīti, ka mūsu idejai un darbam ir noticējusi un savu atbalstu sniedz arī O!Karte, šādi dodot iespēju Latvijas ielu vingrotājiem attīstīties un sevi parādīt pasaulē. Šajā čempionātā esmu un būšu patiesi gandarīts gan par citu valstu izrādīto uzticību šī pasākuma organizēšanai Latvijā, gan par mūsu komandas ieguldīto darbu un labo rezultātu.”

Pasākuma organizatori ir padomājuši par vēl lielāku skatītāju lielāku iesaisti: paralēli čempionātam tiks noskaidrots spēcīgākais sacensību apmeklētājs, kurš uz goda pjedestāla kāps kopā ar pasaules spēcīgākajiem ielu vingrotājiem. Sacensību laikā par dalībnieku un skatītāju noskaņojumu rūpēsies labākie Latvijas hip-hop mūziķi un Dj.

Līdz šim Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība ir bijusi sociāla kustība, cenšoties palīdzēt ielu bērniem un tiem, kuriem šobrīd ir grūti, tāpēc šis čempionāts nebūs izņēmums. Pasākumā viesosies bērni no desmitiem Latvijas bērnu namiem un bērnu invalīdu centriem. Tāpat, nosūtot ziņu organizatoriem, bērniem no maznodrošinātām ģimenēm tiks nodrošināta bezmaksas ieeja pasākumā.

Pasaules Čempionāts ielu vingrošanā notiks 2011. gada 27. un 28. augustā Grīziņkalna ielu sporta kompleksā, sacensību sākums plkst. 12.00 .

Par biedrību

Latvijas ielu vingrošanas kustība aizsākās pirms diviem gadiem. Līdz šim biedrības paspārnē kustībā jau iesaistīti vairāki tūkstoši vingrošanas entuziasti. LIVSB ieguvuši arī telekompānijas LNT titulu „Latvijas Zelta Talanti 2010”. Ir izveidots vingrošanas parks Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātskolai, kā arī vairāki citi sociāli projekti. Jau 27. un 28. augustā notiks pirmais Pasaules čempionāta Ielu vingrošanā.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 02:21, pirms 13 gadiem
Liels prieks par pasakumu! Tomer "pasaules cempionats" ir neetisks apzimejums. Paris desmiti dalibnieku no dazam valstim.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 09:23, pirms 13 gadiem
arvils rakstīja: Liels prieks par pasakumu! Tomer "pasaules cempionats" ir neetisks apzimejums. Paris desmiti dalibnieku no dazam valstim.
Amerikā gandrīz visos sporta veidos tiek noskaidroti "Pasaules čempioni"