Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Bonoms satriec Ārču lidmašīnu sacensībās ''Red Bull Air Race'' Porto

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svētdien, 13. septembrī, Pols Bonoms no Lielbritānijas uzvarēja ''Red Bull Air Race'' posmu Porto, piesakot sevi kā reālāko kandidatūru arī uz visas sērijas uzvaru.

Līdz pēdējam brīdim saglabājās intriga par to, kurš iegūs augstāko apbalvojumu, jo Bonoma sīvākais sāncensis Hanns Ārčs finālā uzrādīja ļoti labu sniegumu, taču lidoja pirmais. Publikai nācās gaidīt gan austrālieša Meta Hola startu (beigās sensacionāla trešā vieta kā šī gada jauniņajam), gan ungāra Pētera Bešanē lidojumu, lai uzzinātu, apsteigs Bonoms Ārču vai ne.

720 000 skatītāju abās Douro upes pusēs vēroja šīs aizraujošās divu dienu sacensības, kurās bez lieliskajiem ''Red Bull Air Race'' dalībniekiem varēja redzēt gan vietējo militāro helikopteru priekšnesumus, gan reaktīvās lidmašīnas, gan citus aerobātikas trikus.

Informāciju sagatavoja:
Lana Daniela,
''Red Bull Latvija Communication manager''

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-14 19:34, pirms 15 gadiem
Vakar skatijos kko lidzigu. Vai tur ir kadi drosibas paliglidzekli? Vai visas tas lidosanas zem tiltiem utt. ir uz pasu lidotaju sirdsapzinas un organizetaji ne par ko neatbild? Vai kads zinatajs var pastastit ka tur ir ar drosibu? Vai tikai uzticas pilotu meistaribai?

  -1 [+] [-]

, 2009-09-15 00:19, pirms 15 gadiem
Austrietis Hannes Arch - latviski būtu Hanness Arhs.

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:06, pirms 15 gadiem
Protams, ka ir drošības noteikumi, piemēram, pie tiltiem ir tā sauktā safety line, ko piloti nedrīkst pārkāpt (pārlidot tai pāri), citādi tiek diskvalificēti, tāpēc lai apgrieztos un dotos atpakaļ trasē viņi lido ļoti strauji uz augšu. Arī tur ir ierobežojumi, jo nedrīkst "uzraut" lidmašīnu uz augšu ar lielāku spēku kā 12 G (spēks kas pretojas gravitācijai), citādi arī seko diskvalifikācija.