Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Pasniegtas Latvijas skeitparku gada balvas

Renārs Buivids
Renārs Buivids

11.janvārī kinoteātrī „Splendid Palace” pirmo reizi notika Latvijas skeitparku gada balva, kurā apbalvoja jomas labākos BMX frīstailā, MTB frīstailā, skeitbordā un ekstrēmajā skrituļslidošanā.

Pasākums pulcēja labākos un aktīvākos skeitparku jomas braucējus, pārstāvjus un atbalstītājus. Balvas pasniedza ar skeitparkiem draudzīgu jomu personības: Ghetto Family līderis Raimonds Elbakjans, mūziķis Gacho, Tru Fix Kru komanda, motofrīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs, snovborda sacensību organizators un snovparku būvētājs Jānis Jansons, frīstaila slēpotāju komanda Skilluminati, Einars Lansmanis un skeitborda treneris Egons Avots.

Vakara gaitā uz ekrāna bija redzami vairāki video, to skaitā: skrituļslidotāju komandas „Therolling” jaunākā filma „Curriculum Vitae” un Eduarda Zundas „The Hunt” videodaļa.

2012.gadā desmit BMX frīstaila reitinga sacensībās piedalījās 197 braucēji:
Meistari/Pro: 1.vieta – Viktors Kronbergs / Ventspils, 2.vieta – Artūrs Griķis / Rīga, 3.vieta – Kārlis Leitis / Kuldīga
Amatieri: 1.vieta – Tomass Grīnbergs / Ventspils, 2.vieta – Jānis Akmentiņš / Liepāja, 3.vieta – Ernests Zemelis / Liepāja
Iesācēji: 1.vieta – Kaspars Jerenskis / Liepāja, 2.vieta – Mareks Kuhaļskis / Rīga, 3.vieta – Ernests Zēbolds / Ventspils

Deviņās ekstrēmās skrituļslidošanas reitinga sacensībās piedalījās 135 skrituļslidotāji:
Meistari/Pro: 1.vieta – Jānis Ķirpis / Rīga, 2.vieta – Andris Kreicburgs / Liepāja, 3.vieta – Artūrs Kārkliņš / Rīga
Amatieri: 1.vieta – Artūrs Iļušins / Rīga, 2.vieta – Niklāvs Katlaps / Liepāja, 3.vieta – Linards Odiņš / Liepāja
Iesācēji: 1.vieta – Kalvis Kallions / Rīga, 2.vieta – Raivo Mihailovs / Ķekava, 3.vieta – Roberts Jostmanis / Liepāja

Septiņās skeitborda reitinga sacensībās piedalījās 81 skeitbordists:
Meistari/Pro: 1.vieta – Kārlis Bogustovs / Rīga, 2.vieta – Kritaps Jūdris / Rīga, 3.vieta – Raitis Helmanis / Salaspils
Amatieri: 1.vieta – Niklāvs Vētra / Rīga, 2.vieta – Kristers Gulbis / Rīga, 3.vieta – Toms Bērziņš / Rīga
Iedācēji: 1.vieta – Emīls Šagijevs / Rīga, 2.vieta – Armands Fjodorovs / Līvāni, 3.vieta – Marks Poikāns / Rīga

Pirmajā gadā organizatori ir vienojušies ar Latvijas iekštelpu skeitparkiem, ka reitinga uzvarētāji visu 2013.gadu iekštelpu parkos varēs braukāties par brīvu!

Gada skeitborda vēstnesis – Madars Apse
Gada inline vēstnesis – Nils Jansons
Gada BMX frīstaila vēstnesis – Eduards Zunda
Gada BMX flatland vēstnesis – Dāvis Dudelis
Gada MTB frīstaila vēstnesis – Māris Orniņš
Gada vīri – Gtiim skeitborda komanda
Gada piedzīvojumu meklētāji – Therolling komanda
Gada sabiedrība sabiedrībā – Xmatti komanda
Gada spots – „Red Bull Do it Yourself” VEF teritorijā
Gada jaunbūve – Liepājas ārējais skeitparks
„Parbmx” gada BMX frīstaila braucējs – Jānis Čunčulis
„Clockwise.lv” gada skeitbordists – Fricis Štrauss
„Clockwise.lv” skeitborda kameras cilvēks – Toms Bika
Gada atdeve – veikals „Taktika.lv”
„S-Pot.eu” MTB frīstaila kameras cilvēks – Renārs Vilnis
MTB frīstaila jaunais talants – Erards Žlabis
Es zinu vienu foršu džeku – Kristaps Osis
Skatītāju simpātija – Viktors Kronbergs

Bildes: Lapas - Skeitparki.LV - GALERIJA - LSGB 2012 -...

Latvijas skeitparku gada balva ir nozīmīgs solis, kas plašākai sabiedrībai BMX frīstailu, MTB frīstailu, skeitbordu un ekstrēmo skrituļslidošanu pozicionē kā skeitparku sporta veidus. Lai arī pasaulē tie katrs iet savu ceļu, un populāri ir arī citi novirzieni, skeitparks ir vieta, kur tie visi satiekās. Zīmīgi, ka Latvijā pēdējo 12 gadu laikā ir uzbūvēti teju 70 skeitparki, un ik gadu notiek vidēji 100 dažāda mēroga pasākumi un sacensības.

Aizvadītais gads latviešiem nesis vairākus starptautiski nozīmīgus sasniegumus. BMX frīstaila braucējs Eduards Zunda šokēja pasauli ar uzvaru prestižajā „The Hunt” video konkursā, skrituļslidotājs no Jūrmalas, Nils Jansons, „World Rolling Series” sacensību reitingā ir 2.vietā starp visas pasaules labākajiem skrituļslidotājiem, un noslēdza sezonu ar uzvaru „WRS Uploaded” videokonkursa fanu balsojumā un 2.vietu žūrijas balsojumā. Apceļot pasauli turpina Latvijā jau plašākai sabiedrībai pazīstamais skeitbordists Madars Apse, kurš šobrīd cīnās par Eiropas gada populārākā skeitbordista titulu.

Šogad tika uzbūvēti jauni skeitparki Liepājā, Siguldā, Rojā, Secē, Zvejniekciemā, kā arī tika veiktas rekonstrukcijas Grīziņkalnā, Rēzeknē un Valmierā.

Latvijas skeitparku gada balva notiks arī nākamgad, un jācer, ka tā būs ikgadēja tradīcija, kas vienos visus strauji augošās skeitparku jomas pārstāvjus.

Sagatavoja: Mikus Ojers, skeitparki.lv