Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" atspēlējas un ar uzvaru sāk lielo Ķelnes turnīru

Rolands Eliņš

"FaZe" atspēlējas un ar uzvaru sāk lielo Ķelnes turnīru
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "IEM Cologne 2023" apakšgrupas pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda, kas ar 2:1 pieveica Zviedrijas "NiP".

Šodien gūtā uzvara nodrošinājusi "FaZe" komandai vismaz 12. vietu Ķelnes turnīrā, kā arī novedusi viena panākuma attālumā līdz vietai izslēgšanas spēlēs. B apakšgrupas pusfinālā "FaZe" pirmdien 17:00 sacentīsies pret "G2 Esports".

Šodienas mačā "FaZe" piedzīvoja zaudējumu pirmajā kartē "Mirage", neskatoties uz to, ka pirmajā puslaikā uzvarēja ar 10:5. Otrā puslaika sākumā sekoja astoņi zaudēti raundi pēc kārtas, un atspēlēšanās mēģinājumi pēc tam palika nesekmīgi (14:16), lai gan "FaZe" tika ļoti tuvu papildlaika izraušanai.

Taču turpinājumā "FaZe" dominēja pret Zviedrijas komandu un ar uzvaru atzīmēja sava jaunā trenera Filipa "NEO" Kubska debiju. Ļoti pārliecinoši izdevās uzvarēt gan "Overpass" (16:5), gan "Nuke" (16:7) kartēs.

broky spēli pabeidza ar otru labāko statistiku - 57-36 un reitingu 1.28. Vēl labāks tas bija tikai viņa komandas biedram "ropz" - igauņu spēlētājs izcēlās ar 68-45 un reitingu 1.40.

Ķelnes pamatturnīrā piedalās 16 komandas, un pagājušā gada čempione "FaZe" savu vietu pamatturnīrā bija garantējusi jau iepriekš. Savukārt kvalifikācijas turnīru nepārvarēja Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvētā "Liquid" komanda.

Pamatturnīrā tiek sadalīts balvu fonds viena miljona dolāru apmērā, un čempionu komanda iegūs 400 tūkstošus.

Ja "FaZe" pirmdien pieveiks G2, tad grupas finālā cīnīsies pret "Vitality" un "Mouz" dueļa uzvarētāju. Ja tiks ciests zaudējums, tad nāksies pārcelties uz apakšējo zaru, un tad, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, būs jāuzvar divos mačos pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/6811/ie...

     [+] [-]

, 2023-07-31 08:56, pirms 9 mēnešiem
ropz baigi slaktēja šoreiz.