Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un YEKINDAR ar uzvarām sāk gada vērienīgāko turnīru

Rolands Eliņš

broky un YEKINDAR ar uzvarām sāk gada vērienīgāko turnīru
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: HLTV

Šodien Stokholmā, Zviedrijā, sākās datorspēles CS:GO iepriekšējo divu gadu lielākais turnīrs – "PGL Major Stockholm 2021", kura kopējais balvu fonds ir divi miljonu dolāru. Pirmajos mačos pie uzvarām tika abu latviešu pārstāvētās komandas.

# Šis ir pirmais "Major" turnīrs, kurā pārstāvēta arī Latvija, turklāt uzreiz ar diviem spēlētājiem. Helvijs broky Saukants "FaZe" komandā un Mareks YEKINDAR Gaļinskis "Virtus.pro" komandā, turklāt abām komandām tiek prognozētas augstas vietas 24 dalībnieču vidū, lai gan abām turnīrs jāsāk no pirmās fāzes.

# Vispirms spēli aizvadīja "FaZe", kas ar 16:11 pārspēja Krievijas komandu "Spirit". "Overpass" kartē "FaZe" bija krietni pārāka, un nozīmīgu lomu komandas uzvarā spēlēja arī broky, kurš spēli pabeidza ar statistiku 21-15 un reitingu 1.25, kas bija otrs labākais komandā.

# Savukārt "Virtus.pro" aizvadīja krietni nervozāku maču pret Brazīlijas komandu "paiN", beigās tomēr uzvarot ar 16:14. YEKINDAR bija mača labākais spēlētājs ar statistiku 24-17 un reitingu 1.37. Viņa komanda otrā puslaikā bija ieguvusi ļoti labu situāciju, esot vadībā ar 14:12, taču neizdevās izmantot pozīciju, kad raundā "Virtus.pro" bija palikuši četratā pret vienu pretinieku. Beigās gan tika iegūta uzvara.

# Turnīra sistēma paredz, ka astoņas komandas pēc ranga jau ir kvalificējušās otrajai fāzei, kamēr 16 citas komandas vispirms izspēlē tā saukto "Challengers Stage", kurā ir arī abu latviešu komandas. No tā astoņas labākās komandas tiks uz turnīra otro fāzi.

# Lai iekļūtu otrajā turnīra fāzē, "Challengers Stage" jāizcīna trīs uzvaras piecās spēlēs. Ar saviem pirmajiem panākumiem "FaZe" un "Virtus" tagad nonākušas augšējā zarā, kur nākamos mačus aizvadīs šovakar. "FaZe" 19:45 spēlēs pret Somijas "ENCE", bet "Virtus.pro" plkst. 21:00 spēkosies ar Spānijas "Movistar".

# "Major" turnīrā tiek sadalīts balvu fonds divu miljonu ASV dolāru apmērā, un turnīra uzvarētājiem pienāksies viens miljons. Otrā vieta saņems 300 tūkstošus, bet pusfinālā zaudējušās komandas – pa 140 tūkstošiem. Turnīram tiek piedāvātas tiešraides 25 valodās, ieskaitot arī latviski GOEXANIMO "Youtube" kontā.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 18:21, pirms 3 gadiem
Ļoti labs sākums. Virtus Pro lika panervozēt un Faze arī negāja viegli, bet kopumā abām komandām vajadzētu kvalificēties uz Stokholmu bez pārāk daudz stresa.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 19:29, pirms 3 gadiem
Es šad tad, intereses pēc, paskatos tās cīņas! YEKINDER ir traks čalis! Ārzemnieki ar bieži šokā par viņa skilu un spējām! Broky gan nav nācies redzēt darbībā!

     [+] [-]

, 2021-10-26 21:19, pirms 3 gadiem
uz izlasi šitos abus ! dodiet ceļu jaunajiem !