Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" zaudējums pasaules ranga vicelīderiem un izstāšanās

Rolands Eliņš

"FaZe" zaudējums pasaules ranga vicelīderiem un izstāšanās
Helvijs broky Saukants. Foto: hltv.org

Liepājnieka Helvija broky Saukanta pārstāvētā komanda “FaZe” zaudēja francūžu superkomandai “Vitality” 0-2 “ESL One Cologne 2020” apakšējā zara mačā. Tas nozīmē, ka šis turnīrs “FaZe” ir beidzies, kas nu jau ir otrais turnīrs pēc kārtas, kurā “FaZe” netiek ceturtdaļfinālā un ierindojas 9.-12. vietu sarakstā.

“FaZe” nespēja pieveikt Francijas komandu “Vitality”, datorspēles CS:GO pasaules komandu ranga vicelīderi, ne kartē “Dust 2” (16:19), kas bija pašas “FaZe” izvēle, ne “Nuke” (14:16), ko izvēlējās pretinieki. Mača pirmajā kartē “Dust 2” francūži izrādīja dominanci, uzvarot deviņos no pirmajiem 12 raundiem. “FaZe” gan spēja atgūt līdzsvaru, uzvarot nākamos sešus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu 9:9. Spēle turpinājās līdz papildlaikam, kurā “FaZe” spēja uzvarēt vien vienu raundu pret “Vitality” četriem, pirmo karti pabeidzot ar 16:19 francūžu labā.

Otrā karte “Nuke” Helvija komandai sākās smagi, zaudējot pirmo puslaiku 5:10, turpinot līdz 7:15 ar teju nepārvaramu francūžu pārsvaru, taču “FaZe” uzvarēja nākamos deviņus raundus pēc kārtas, gandrīz panākot pretiniekus (14:15), taču pēdējā raundā Latvijas esportista komanda nespēja pārvarēt “Vitality” pretestību un piekāpās ar 14:16.

Tas nozīmē, ka “FaZe” komandai turnīrs “ESL One Cologne 2020 Europe” ir beidzies, ierindojoties 9.-12. vietā. Par to nopelnīta 4500 dolāru prēmija, kamēr iekļūšana ceturtdaļfinālā būtu garantējusi prēmiju vismaz 11.5 tūkstošu apmērā. Turnīra uzvarētāji iegūs balvu 150 tūkstošu dolāru vērtībā.

broky šoreiz statistiski nebija pārāks par komandas biedriem, kas pēdējā mēneša laikā bija gandrīz vai garantēts rezultāts no jaunās zvaigznes. Viņš pabeidza maču ar bilanci 41-46, bet viņa mača reitings bija 0.94, trešais labākais komandā pēc bosnieša Nikola NiKo Kovača, kas beidza maču ar reitingu 1.22, un brazīlieša Marselu coldzera Davida (1.04_, kas ir par 0.14 zemāks nekā viņa pēdējo mēnešu vidējais 1.08. Vislabāko reitingu mačā sniedza pretinieku komandas veterāns francūzis Sedrika RpK Žipo ar iegūtu 1.26 un bilanci 57-42.

Latvijas esportista broky nākamais turnīrs paredzēts septembra sākumā, kad visa mēneša garumā norisināsies „ESL Pro League 12”. Tajā piedalīsies 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās, un turnīrs, kura balvu fonds būs 450 tūkstoši dolāri, norisināsies tiešsaistes režīmā līdz ceturtajam oktobrim.