Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Pasaules spēcīgākā CS:GO sieviešu komanda par treneri ieceļ latvieti hyskeee

Rolands Eliņš

Pasaules spēcīgākā CS:GO sieviešu komanda par treneri ieceļ latvieti hyskeee
Reinis hyskeee Grīnbergs. Foto: Nigma Galaxy

Esporta organizācija "Nigma Galaxy" paziņojusi, ka par sieviešu CS:GO komandas galveno treneri nozīmēts Reinis "hyskeee" Grīnbergs.

Reinis hyskeee Grīnbergs ir 26 gadus vecs Latvijas esportists, kurš pirms dažiem gadiem bija Krievijas "Forze" komandas sastāvā (šobrīd 22. vieta pasaules rangā) un pēc tam pārstāvēja vairākas Latvijas komandas. Viņš bija arī pirmās profesionālās Latvijas komandas "Wolsung" pagājuša gada sastāvā, uzņemoties komandas kapteiņa pienākumus, taču "Wolsung" rudenī palika bez ģenerālsponsora.

Pēc tam hyskeee kā treneris pievienojās sieviešu esporta komandai "Nigma Galaxy". Viņam sadarbība ar šo komandu jau bija pāris mēnešus, bet šodien komanda oficiāli paziņojusi, ka Latvijas esportists iecelts par komandas galveno treneri.

"Nigma Galaxy" ir Apvienotajos Arābu Emirātos bāzēta esporta organizācija, kurai ir komandas vairākās datorspēlēs un kuras galvenie sponsori ir "Etihad Airways" un "Aldar Properties". Sieviešu CS:GO komanda ar pašreizējo nosaukumu izveidota 2021. gadā un tā uzvarējusi četros "ESL Impact" turnīros, ieskaitot arī šogad pavasarī Katovicē. Jūnija sākumā "Nigma Galaxy" būs galvenā favorīte "ESL Impact League 3" finālturnīrā Dalasā, kur balvu fonds paredzēts 123 tūkstoši dolāru.

Sieviešu komandu pasaules rangā "Nigma Galaxy" ir pārliecinošā pirmajā vietā. Komandas sastāvā ir pa vienai Rumānijas un Slovākijas spēlētājai, kā arī trīs Krievijas spēlētājas.

Attiecīgi arī vairākos esporta portālos, kur komandu valstisko piederību nosaka pēc spēlētāju pārstāvniecības, "Nigma Galaxy" klāt ir Krievijas karogs, taču organizācijai kā tādai nav nekādas saistības ar minēto agresorvalsti vai sponsoriem no tās. Līdzīga situācija ir arī, piemēram, Francijas "Prodigies" komandai, kuras sastāvā šobrīd ir trīs latvieši (Kristaps krii Bricis, Kristers keen Dārznieks un Roberts shieldTipsis), kas līdz ar to tiek atspoguļota ar Latvijas karogu, lai gan komandai nekādas organizatoriskas saistības ar Latviju nav.