Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" izrēķinās ar G2, broky izceļas ar traku "Deagle" raundu

Rolands Eliņš

"FaZe" izrēķinās ar G2, broky izceļas ar traku "Deagle" raundu
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV

Esporta sacensībās "BLAST Premier Fall Groups 2023", kas tiek izspēlētas datorspēlē CS:GO, pārliecinošu uzvaru guva Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe", kas ar 16:7 un 16:11 sakāva "G2 Esports", turklāt pretinieku komanda varēja būt priecīga arī par šādu rezultātu, jo mača gaitas ziņā "FaZe" neatstāja G2 cerības.

Šis mačs bija iespēju spēlēt C apakšgrupas finālā. Līdz ar šodienas uzvaru "FaZe" nokārtoja šo iespēju, garantējot sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kamēr G2 būs "play-off" jāsāk no pirmās kārtas.

"FaZe" C apakšgrupas finālā rītdien (sākums plkst. 19.30) cīnīsies pret Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvēto "Liquid" vienību. Abas komandas sacentās arī pirmdien, toreiz ar 2:1 uzvaru gūstot "Liquid".

Šajā turnīrā tiek sadalīts balvu fonds 177.5 tūkstošu dolāru apmērā. Kopenhāgenā notiekošajās sacensībās piedalās 12 elites līmeņa komandas, no kurām sešas kvalificēsies BLAST rudens finālturnīram.

Šodienas mačā "FaZe" dominēja gan pirmajā kartē ("Nuke"), gan pēc tam "Mirage" kartē. Abās kartēs "FaZe" jau sākumā ieguva lielu pārsvaru (attiecīgi 11:4 un 8:1), ko pēc tam nedaudz izlaida no rokām, "Mirage" kartē ļaujot pretiniekiem pat panākt neizšķirtu, taču beigās nekas nemainījās. G2 neaizvadīja savu veiksmīgāko spēli, kamēr "FaZe" arī nedaudzajos grūtajos brīžos atradās spēlētājs, kurš visu nokārtoja tīri ar individuālo sniegumu.

Viens no spilgtākajiem šādiem brīžiem bija otrās kartes otrā puslaika sākumā, kad "G2 Esports" bija ieguvusi iniciatīvu un panākusi sev parocīgo situāciju 5vs3. G2 uzbruka B punktam, kur aizsardzībā bija tikai ar "broky", turklāt tikai ar "Desert Eagle" ieroci.

Neskatoties uz ļoti slikto pozīciju un pretiniekiem, kas uzbruka no visām pusēm, "broky" kaut kādā veidā pamanījās tikt galā ar četriem no viņiem. Viņš bija tuvu arī tā sauktajam eisam (visas pretinieku komandas vienpersoniska pieveikšana), taču nedaudz pietrūka pēdējā šāvienā, un "broky" meistarstiķis nedaudz nobāla, jo raunds tāpat tika zaudēts.

"broky" maču pabeidza ar statistiku 36-30 un reitingu 1.23, kas bija trešais labākais komandā. Vēl iespaidīgāka bija kanādieša Rasela "Twistzz" van Dalkena statistika (51-23 un reitings 1.56), tāpat līmenī bija igaunis "ropz" (reitings 1.44).

Tikmēr G2 rindās ar atmiņā paliekošu momentu atzīmējās bijušais "FaZe" līderis bosnietis "NiKo", kurš pirmajā kartē pamanījās uzvarēt situācijā, kad kā uzbrūkošās komandas spēlētājs bija palicis viens pret trim.