Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR garantē vietu prestižā Katovices turnīra izslēgšanas spēlēs

Rolands Eliņš

YEKINDAR garantē vietu prestižā Katovices turnīra izslēgšanas spēlēs
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: HLTV

Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro" komanda vakar vakarā ar 2:1 pārspēja Zviedrijas komandu "Ninjas in Pyjamas", kas nodrošināja vietu "IEM Katowice 2022" turnīra pusfinālā. Datorspēles CS:GO turnīrā izslēgšanas spēles norisināsies nākamās nedēļas nogalē.

• "Virtus.pro" šī bija otrā spēle turnīrā un izdevās gūt otro uzvaru. Tas ļāva nonākt A grupas augšējā zarā finālā, kur rītdien 17:00 būs jāspēkojas pret Dānijas komandu "Heroic".

• Neatkarīgi no rītdienas spēles rezultāta YEKINDAR komanda jau iekļuvusi izslēgšanas spēlēs jeb labāko sešiniekā. Ja rītdien izdosies uzvarēt, jau būs garantēta vieta pusfinālā, bet zaudējuma gadījumā būs jāspēlē ceturtdaļfinālā.

• Vieta labāko sešiniekā "Virtus.pro" komandai garantējusi vismaz 40 tūkstošu dolāru prēmiju, kamēr uzvara turnīrā tiks atalgota ar 400 tūkstošiem dolāru.

• Izslēgšanas spēles nākamajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas Katovices lielajā "Spodek" arēnā un jau ar skatītājiem tribīnēs.

Mačā pret Zviedrijas NIP, kas pasaules rangā šobrīd atrodas sestajā vietā, YEKINDAR atzīmējās ar otro labāko statistiku komandā. Viņa statistika bija 59-50, kamēr viņa reitings bija 1.18. Veiksmīgāk spēlēja tikai viņa komandas biedrs Džami Jame Ali, kuram 50-23 un reitings 1.29.

"Virtus.pro" visnotaļ droši uzvarēja pirmajā kartē "Overpass" ar 16:9. Otrajā kartē "Vertigo" Mareka komanda arī bija vadībā pēc pirmā puslaika (8:7), taču pēc mainīšanās pusēm spēlēja neveiksmīgi un zaudēja ar 12:16.

Attiecīgi viss izšķīrās "Ancient" kartē, kurā YEKINDAR izcēlās ar labāko statistiku savā komandā. Viņš palīdzēja iegūt vadību 11:4, kas otrajā puslaikā tika nosargāta, tiekot pie uzvaras ar 16:8.

Nākamajā mačā "Virtus.pro" spēkosies pret Dānijas komandu "Heroic", tā paredzēta rītvakar 17:00. "Heroic" šobrīd ieņem astoto vietu pasaules rangā. Abas komandas iepriekš sacentās 2021. gada "Major" turnīrā, kur "Heroic" ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 2:1.

Par vietu izslēgšanas spēlēs turpina cīnīties arī cita Latvijas esportista Helvija broky komanda "FaZe", kas B grupā iekļuvusi augšējā zarā. Šovakar 17:00 "FaZe" aizvadīs maču pret Zviedrijas "Fnatic", uzvarētājai iekļūstot izslēgšanas spēlēs, kamēr zaudētāja saņems vēl vienu iespēju apakšējā zarā, kur būs jāuzvar divās spēlēs pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org