Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR gadu pabeidz ar uzvaru vēl vienā turnīrā

Rolands Eliņš

YEKINDAR gadu pabeidz ar uzvaru vēl vienā turnīrā
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā komanda "Virtus.pro" triumfēja datorspēles CS:GO turnīrā "Dreamhack Open December", nopelnot prēmiju 50 tūkstošu dolāru apmērā.

"Virtus.pro" iepriekšējā nedēļas nogalē lika punktu "Flashpoint 2" turnīram, kurā izcīnīja liela mēroga uzvaru un 500 tūkstošu dolāru lielu prēmiju, pie reizes krietni paceļoties pasaules rangā. Panākumus izdevās turpināt arī šonedēļ zemāka līmeņa turnīrā "Dreamhack Open", kurā balvu fondā tika sadalīti 100 tūkstoši dolāru un kurā piedalījās astoņas komandas. No tām tikai divas bija starp pasaules ranga "Top 20", bet vēl četras rangā ieņem vietas no 25. līdz 34. vietai.

"Virtus.pro" ar savu labo sniegumu šoruden bija turnīra favorīte, un to izdevās apliecināt, tiekot ārā no grupas un pusfinālā pārspējot "Gambit" ar 2:1. Finālā YEKINDAR komanda spēkojās ar Portugāles komandu "sAw", pasaules ranga 32. vietas īpašnieci.

Fināls norisinājās līdz uzvarai trīs kartēs, un mačs "Virtus.pro" sākās neveiksmīgi, pirmajā kartā ("Inferno") pārliecinoši zaudējot (7:16). Uzreiz gan izdevās revanšēties "Vertigo" kartē, uzvarot ar 16:9, bet vadība tika pārņemta ar uzvaru "Train" kartē (16:10). "Virtus.pro" komanda ļoti labi sāka ceturto karti ("Dust2"), iegūstot vadību 11:4, taču to nenoturēja un nācās pat spēlēt papildlaiku, kurā gan YEKINDAR komanda bija pārāka, uzvarot ar 19:15.

YEKINDAR individuāli šī nebija pati spilgtākā spēle, un viņam bija ceturtā labākā statistika komandā (72-72 un reitings 1.10), taču tieši izšķirošajā kartē viņš rādīja labāko sniegumu (32-20, reitings ļoti augstais 1.57). Savukārt visā mačā viņa komandā labākais bija Timurs buster Fulepovs ar 86-58 un reitingu 1.28.

Ar šo uzvaru "Virtus.pro" savā rēķinā ierakstīja trešo uzvaru starptautiskās tūres rudens sezonas turnīrā. Sagaidāms, ka jau rītdien, kad tiks atjaunināts HLTV pasaules rangs, YEKINDAR komanda būs labāko desmitniekā. Jāpiemin, ka cita Latvijas esportista Helvija broky Saukanta komanda "FaZe" ieņem 12. vietu pasaules rangā, bet šonedēļ turnīros vairs nepiedalījās.

Šī gada sezonā vēl atlicisi tikai "IEM Global Challenge" turnīrs nākamnedēļ, kurā tiks sadalīts balvu fonds 500 tūkstošu dolāru apmērā, taču neviena Latvijas esportista komanda tajā nepiedalīsies, jo tam nekvalificējās.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234581...