Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Sezonas noslēgums esportā: broky un YEKINDAR sāks cīņu par pusmiljonu dolāru

Rolands Eliņš

Sezonas noslēgums esportā: broky un YEKINDAR sāks cīņu par pusmiljonu dolāru
Helvijs Saukants un Mareks Gaļinskis jeb broky un YEKINDAR. Foto: brcho/HLTV

Rītdien, 14. decembrī, sāksies "BLAST Premier World Final 2022" turnīrs, kas tiek izspēlēts datorspēlē CS:GO. Sezonas noslēdzošais turnīrs norisināsies Abu Dabi, un tam kvalificējušās tikai astoņas komandas, ieskaitot Latvijas spēlētāju Helvija broky Saukanta un Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētās komandas.

• CS:GO sacensību hierarhija nav viennozīmīgi nosakāma, jo turnīriem ir dažādi organizētāji, kuri tad paši veic izvēli, vai ņemt vērā citos turnīros notikušo vai nē. BLAST sezonas finālturnīrs kotējas zemāk nekā spēles iztrādātāju rīkotie "Major" turnīri, taču tāpat var lepoties ar vienu miljonu dolāru balvu fondā, turklāt tam kvalificēties ir pat krietni grūtāk nekā "Major" turnīram. Kā nekā, "Major" spēlē 24 komandas, kamēr BLAST uz savu finālturnīru aicina tikai astoņas.

• Turklāt kvalificēties BLAST sezonas finālturnīram varēja tikai vienā veidā – uzvarot kādā citā lielajā turnīrā ("Major", "Pro League" sezonā vai BLAST pavasara un rudens finālturnīros). Piecas komandas, ieskaitot "broky" pārstāvēto "FaZe", kvalificējās šādā veidā, bet trīs atlikušās brīvās vietas tika aizpildītas pēc BLAST ranga, un starp tām vieta atradās arī YEKINDAR komandai "Liquid".

• "FaZe" šobrīd ieņem trešo vietu pasaules rangā un cer ar troksni noslēgt lielisko 2022. gada sezonu, kurā triumfēja pavasara "Major" un vairākos citos lielajos turnīros. Gada otrā puse "FaZe" gan vairs nesanāca tik spēcīga, tika piedzīvota izgāšanās rudens "Major" Brazīlijā, taču pēc tās izdevās atsperties un iegūt otro vietu "BLAST Fall Final".

• Par šī turnīra MVP tika atzīts Helvijs "broky" Saukants, kura rēķinā šosezon ir jau divi lielo turnīru MVP tituli. Tas ir tieši tikpat, cik visai Latvijas esporta sabiedrībai kopā, un bukmeikeru prognozēs "broky" tiek atzīmēts kā viens no galvenajiem MVP kandidātiem arī šajā turnīrā.

• "FaZe" turnīru sāks trešdien ar spēli 11:00 pret G2 komandu, kurai šīs sezonas pagaidām lielākais panākums ir otrā vieta Katovices turnīrā pavasarī, finālā spraigā cīņā piekāpjoties tieši "FaZe". Abas komandas pēc tam aizvadīja divas savstarpējas spēles, un abās uzvarēja G2.

• Savukārt "YEKINDAR" ar savu ASV bāzēto komandu "Liquid" aizvadīs vēl agrāku spēli, 8:00 cīnoties pret "Outsiders" jeb neitrālo sportistu komandu. Ar šādu nosaukumu startē Mareka bijusī komanda "Virtus.pro", kurai savas saistības ar Kremlim pietuvinātu oligarhu dēļ aizliegts izmantot komandas oficiālo nosaukumu un Krievijas simboliku.

• "YEKINDAR" šī būs pirmā spēle pret saviem bijušajiem komandas biedriem kopš viņš pavasara beigās atstāja komandu (kļūšana par pilntiesīgu brīvo aģentu gan prasīja pāris mēnešus iepriekš noslēgtā līguma dēļ). "Outsiders" nesen kļuva par "Major" čempioni, tiesa, kopš tā laika jau vairāk nekā mēnesi nav piedalījusies oficiālos turnīros.

• "YEKINDAR" tika piesaistīts "Liquid" komandā kā atslēgas spēlētājs, kurš varētu pacelt komandu jaunā līmenī, un viņš savu vērtību jau apliecinājis un šobrīd ir komandas statistiski labākais spēlētājs. Iepriekšējā pusgada laikā Marekam ir sestā labākā statistika (vidējais reitings 1.15) starp visu elites komandas esportistiem, kamēr "broky" šajā kategorijā ir astotais pasaulē (vidējais reitings 1.13).

• Gan "Liquid", gan "FaZe" nonākušas A apakšgrupā, kas padara ticamu tikšanos savā starpā jau apakšgrupā. Pirmās kārtas uzvarētājas tiksies augšējā zarā, noskaidrojot grupas uzvarētāju, kas garantēs vietu pusfinālā, kamēr pirmās kārtas zaudētājas cīnīsies pēdējās cerības mačā, zaudējot izstājoties no turnīra. Grupas otrā un trešā vieta piedalīsies ceturtdaļfinālā.

• Turnīra balvu fonds ir viens miljons dolāru, no kuriem trīs ceturtdaļas savā starp sadalīs finālistes, čempionei tiekot pie pusmiljona (kas attiecīgi sadalās uz pieciem komandas spēlētājiem). Šeit var atzīmēt, ka "broky" šogad prēmijās vien nopelnījis jau 341 tūkstoti dolāru (kopā karjerā 524 tūkstošus), kamēr "YEKINDAR" šosezon guvis prēmijās 65 tūkstošus (karjerā kopā 332 tūkstošus), saskaņā ar portāla "EsportsEarnings" datiem.

• Visu spēļu tiešraides latviski piedāvās "Goexanimo" savā "Youtube" un "Twitch" kontā.

"BLAST Premier World Final 2022" pirmā spēļu diena

LaiksKomandasApakšgrupa
8:00Liquid-OutsidersA
11:00FaZe-G2A
14:00Heroic-OGB
17:00Natus Vincere-VitalityB

Turnīra prēmijas

VietaPrēmija (ASV dolāri)
1.500 000
2.250 000
3.-4.85 000
5.-6.25 000
7.-8.15 000

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/6349/bl...

     [+] [-]

, 2022-12-14 09:14, pirms gada
Esmu pārliecināts, ka Jekijs cīņā pret kremliniem būs īpaši motivēts un nežēlīgs!

Bet turnīra griezumā lielākus panākumus laikam jāgaida no broky.