Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR: "Mans mērķis ir, lai "Liquid" būtu labākā komanda pasaulē"

Rolands Eliņš

YEKINDAR: "Mans mērķis ir, lai "Liquid" būtu labākā komanda pasaulē"
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: brcho/HLTV

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis pēc "Intel Extreme Masters" turnīra Katovicē sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteica gandarījumu, ka viņa "Liquid" komandai izdevies sasniegt pusfinālu, kā arī pauda cerību uz lielākiem panākumiem šogad.

"Vieta pusfinālā - domāju, ka apsveicama lieta," sacīja Mareks YEKINDAR Gaļinskis. "Uz šo turnīru tomēr atbraucām ne tajā labākajā formā, nebijām pilvērtīgi sagatavojušies, bijām iepriekš pamainījuši savas spēlējamās kartes, sākot spēlēt "Nuke". Mūsu spēlē bija nākuši klāt daudzi elementi, un vēl nebijām ideāli saspēlējušies. Katovices turnīru arī iesākām slikti, zaudējot "NaVi". Bet kopumā man ir liels prieks par savu komandu, mentālo un individuālo spēku, ko parādījām."

"Mēs varējām zaudēt jau ceturtdaļfinālā," turpināja YEKINDAR. "Mēs varējām arī zaudēt pirms tam pret broky un "FaZe", mēs varējām zaudēt arī iepriekš pret "Spirit", tāpēc pusfināls ir labs rezultāts, manuprāt."

Ceturtdaļfinālu datorspēles CS:GO sacensībās "Liquid" iesāka ar pamatīgu nokdaunu, pirmajā kartē zaudējot Francijas "Vitality" ar 0:12, taču tomēr atspēlējoties un tiekot pie uzvaras un vietas pusfinālā. YEKINDAR gan norādīja, ka "Liquid" savu apņēmību un raksturu vairākkārt nodemonstrējusi arī iepriekš.

"Šis bija tikai vēl viens piemērs tam," sacīja Latvijas 23 gadus vecais spēlētājs, kurš pēc Katovices pusfināla savā esportista karjerā oficiālajās turnīru prēmijās nopelnījis 400 tūkstošus dolāru. "Mēs nesen esam bijuši divos finālos, tagad liela turnīra pusfinālā, vairākkārt ceturtdaļfinālā. Rakstītāji forumos varbūt ir pieraduši, ka var pasmīnēt par "Liquid", taču rezultāti runā paši par sevi. Domāju, ka mūsu komanda ir uz pareizā ceļa un ar laiku tiksim vēl augstāk," turpināja YEKINDAR. "Mēs augam kā komanda un arī individuāli, kas arī ļoti svarīgi."

YEKINDAR pievienojās "Liquid" pagājušā gada vasarā, sākumā to darot bez pilnvērtīga līguma, jo viņam vēl bija juridiska saikne ar "Virtus.pro", Krievijas komandu, ko Mareks atstāja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un kas šobrīd netiek pielaista lielākajiem esporta turnīriem ("Virtus.pro" spēlētāji gan drīkst piedalīties kā neitrālie spēlētāji). Pilnvērtīgs līgums ar "Liquid" sekoja rudenī, taču kopā ar komandu jau pavadīts nozīmīgs laiks.

"Man ļoti patīk "Liquid" kā organizācija, tā dara visu, lai es justos komfortabli komandā," jaunajā sastāvā pavadīto laiku raksturoja YEKINDAR. "Tas attiecas gan uz pavadīto laiku Losandželosā, gan kluba bāzē Nīderlandē. Kad es atnācu sastāvā, visi komandas biedri man deva iespēju parādīt sevi pilnībā - viņi man deva spēlēt visās pozīcijās, ļāva izmēģināt visu vajadzīgo, lai labāk saprastu, kā es varu dot viņiem ko pretim. Tu vaicā, vai es tiku sagaidīts kā zvaigzne? Objektīvi skatoties, jāpiekrīt. Es jūtu atbalstu no komandas biedriem, lai varētu tā spēlēt, tāpat arī jūtu atbalstu no līdzjutējiem."

"Taču ar to es negribu teikt, ka esmu vienīgā zvaigzne komandā," savus vārdus paskaidroja Gaļinskis. "Jā, tas tā ir iekārtots, ka katrā komanda ir savs zvaigznes spēlētājs un atbalsta spēlētāji, bet arī mums ir "NAF" un "EliGE", spēlētāji, kuri demonstrē ļoti stabilu sniegumu. Jā, es varbūt darbojos agresīvākās pozīcijās un tādēļ varbūt vairāk izceļos, bet to gan zinu, ka mūsu komandā jebkurš spēlētājs var būt zvaigznes lomā."

Taču "zvaigznes spēlētāja" loma nav tikai atzinība un pagodinājums vien, tās ir arī konkrētas prasības par to, kas spēlētājam jāpaveic, proti, jāpaceļ komanda nākamajā līmenī, un YEKINDAR piekrita, ka "Liquid" komandā uzņemts tieši ar šādu lomu un šādām prasībām.

"Team Liquid" ir Nīderlandē dibināta esporta organizācija, kas savu CS:GO komandu veido Ziemeļamerikā un pārsvarā no šī reģiona spēlētājiem. Šīs komandas rēķinā ir vairāki nozīmīgi tituli, un tā ir viena no trim komandām, kas ieguvusi "Intel Grand Slam", turklāt 2019. gadā paveica to rekordlaikā, triumfējot četros lielajos turnīros nieka divu mēnešu intervālā. "Liquid" gan pēc rezultātiem, gan pēc reputācijas tiek uzskatīta par Ziemeļamerikas spēcīgāko komandu, un tagad tās līdera godā nonācis Latvijas spēlētājs.

"Personīgi es neskatos, ka "Liquid" ir pirmā komanda Ziemeļamerikā," teica YEKINDAR. "Es skatos, ka mēs esam ceturtajā vietā pusfinālā. Tas nozīmē, ka mums vēl ir, kur pielikt, un to tagad parādīja arī Katovice, tā parādīja mūsu kļūdas un lietas, ko varam uzlabot. Man laikam ir pat vienalga, ka esam labākā komanda Ziemeļamerikā. Mans mērķis ir, lai "Liquid" būtu labākā komanda pasaulē."

Vēl viens konkrēts kritērijs esporta pasaulē ir arī gada individuālais rangs, kurā YEKINDAR tika atzīmēts otro reizi pēc kārtas, kas pats par sevi ir nozīmīgs sasniegums. Tiesa, 2022. gadā viņš tika novērtēts ar 15. vietu pasaulē, kas bija salīdzinoši liels kritiens no 2021. gada (astotā vieta), un viņa vieta šajā rangā tika uztverta neviennozīmīgi. Pats Mareks gan norādīja, ka neiebilst šādam novērtējumam.

"Ja skatītos tikai gada otro pusi, varbūt varētu ielikt mani augstāk," viņš sacīja. "Jo tad ar "Liquid" sanāca ļoti laba sērija, likās, ka katrā turnīrā spēlējām "play-off". Taču gada pirmajā pusē to nevarēja teikt, un arī individuāli es tobrīd nebiju īpaši labi spēlējis. Tāpēc es saprotu, kāpēc esmu 15. vietā, un saprotu, ka bija spēlētāji, kuri nospēlēja labāk. Bet ko tas man nozīmē pašam? Pateikšu, ka es šogad negribētu būt vēlreiz 15. vietā, es, protams, negribētu būt arī zemāk, un tas man sniedz papildus motivāciju šim gadam. Jā, tas nav iesācies ideāli, taču cīnīšos, lai būtu atpakaļ vismaz desmitniekā."

Nākamās lielās CS:GO sacensības tagad būs Maltā, kur no 22. februāra līdz 26. martam tiks izspēlēta "ESL Pro League 17". "Liquid" ir izlikta ar trešo numuru 32 komandu konkurencē un ir D apakšgrupā, kamēr cita Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ir izlikta ar ceturto numuru un spēlēs C apakšgrupā. Turnīra balvu fonds ir 850 tūkstoši dolāru.

     [+] [-]

, 2023-02-14 14:27, pirms gada
Grands.

Ir iespēja, ka Liquid komanda tomēr kādā brīdī "atdursies" pret brīdi, ka jāveic izmaiņas sastāvā, jo snaipera spēlētājs oSee dod salīdzinoši mazu iespaidu uz spēli, turpretī citām top komandām ir daudz stiprāki snaipera spēlētāji. Jācer, ka viņš individuāli attīstīsies vai ka viņam izkārtos komfortablākas lomas komandā.

     [+] [-]

, 2023-02-14 16:07, pirms gada
Diezgan loģiski, ka paša sniegums nokritās, jo daudz laika veltīja komandas biedru apmācīšanai par to, kā jāspēlē CS.
Kā saprotu, no viņa pēdējām intervijām, ta viņš joprojām nodarbojas ar spēles stratēģisko pusi. Kamēr no šādiem pienākumiem netiks vaļā, tikmēr grūti būs kaut ko uzlabot personīgajā statistikā.