Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR komanda "Major" sāk ar uzvaru un zaudējumu

Rolands Eliņš

YEKINDAR komanda "Major" sāk ar uzvaru un zaudējumu
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: HLTV

Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā komanda "Outsiders" ar uzvaru sāka Beļģijā notiekošo "Major" turnīru datorspēlē CS:GO, ar 16:14 pieveicot Brazīlijas MIBR, taču pēc tam ar 6:16 cieta sakāvi pret Somijas komandu ENCE.

Antverpenes "Major", kas ir pavasara galvenais notikums CS:GO sezonā, piedalās 24 komandas, kas šīs tiesības izcīnīja kvalifikācijas turnīros. "Outsiders", kas ar šādu nosaukumu startē, jo pret "Virtus.pro" komandu piemērotas sankcijas tās saistības ar Krievijas oligarhiem dēļ, kvalificējās "Major" turnīra pirmajai kārtai, kamēr Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" jau ir starp otrās kārtas astoņām komandām.

Lai YEKINDAR ar savu komandu varētu iekļūt otrajā kārtā, nepieciešams uzvarēt trīs no piecām spēlēm, un uzdevuma pirmā daļa šodien tika paveikta, izcīnot uzvaru turnīra pirmajā spēlē pret Brazīlijas MIBR ar 16:14.

YEKINDAR "Dust 2" kartē tika pie statistikas 17-19 un reitinga 0.85, kas bija otrs sliktākais komandā. Mača gaitā "Outsiders" pēc smagnēja sākuma izvirzījās vadībā 15:9, taču zaudēja piecos raundos pēc kārtas, gandrīz izlaižot spēli no rokām.

Panākums pirmajā spēlē ļāva "Outsiders" turnīru turpināt uzvarētāju zarā, un pretim stājās Somijas ENCE, kuras aktīvajā sastāvā gan vairs nav neviena Somijas spēlētaja. ENCE "Vertigo" kartē bija krietni pārāka un uzvarēja ar 16:6.
YEKINDAR otrajā mačā bija statistika 14:18 un reitings 1.05, kas bija otrs labākais komandā.

Ar bilanci 1-1 "Outsiders" nākamo spēli aizvadīs rītdien. Ja izdosies uzvarēt, tad parīt sekos spēle par tikšanu pamatturnīrā. Ja būs zaudējums, tad parīt būs jācīnās izkrišanas mačā.

Antverpenes "Major" balvu fonds ir viens miljons dolāru. Turnīrs norisināsies līdz 22. maijam. "FaZe" turnīrā iesaistīties 14. maijā.