Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"NaVi" ar s1mple priekšgalā pabeidz nevainojami un iegūst savu pirmo "Major" titulu

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"NaVi" ar s1mple priekšgalā pabeidz nevainojami un iegūst savu pirmo "Major" titulu
"Natus Vincere" esporta komanda. Foto: HLTV.ORG

Par Stokholmas "Major" uzvarētāju datorspēlē CS:GO vakar vēlu vakarā kļuva Ukrainas "Natus Vincere", kas finālā ar 2-0 (16:11, 22:19) pieveica "G2 Esports" vienību. Par turnīra MVP tika atzīts Oleksardrs s1mple Kostiļevs, kurš savai iespaidīgajai titulu kolekcijai nu pievienojis arī pašu svarīgāko - uzvaru "Major" turnīrā.

Šis bija 16. "Major" turnīrs datorspēles CS:GO vēsturē, pirmajam norisinoties 2013. gadā. Turnīra balvu fonds bija rekordliels - divi miljoni ASV dolāru, uzvarētājiem tiekot pie puses no tā. Iepriekšējos trijos "Major" turnīros bija uzvarējusi dāņu "Astralis", kas šoreiz pēc pamatīgām izmaiņām sastāvā pat netika izslēgšanas spēlēs. Līdz finālam aizcīnījās divas komandas, kas "Major" vēl nebija uzvarējušas - "NaVi", kas trīs reizes bija zaudējusi finālā, un G2, kas līdz šai fāzei nonākusi vēl nebija. Fināla tiešraidi internetā vēroja vairāk kā 2,5 miljoni skatītāju.

"NaVi" komandas līderim s1mple šī bija, iespējams, labākā iespēja beidzot tikt pie kārotās "Major" trofejas - 24 gadus vecajam Kostiļevam, kurš tiek uzskatīts par labāko CS:GO spēlētāju spēles vēsturē, trofeju skapītī atradās visi iespējamie tituli, izņemot uzvaru "Major" turnīrā.

"NaVi" turnīru līdz finālām aizvadīja nevainojami, pirmajās piecās spēlēs nezaudējot ne karti, savācot kopējo karšu attiecību 8-0. "G2" turpretī pusfinālā zaudēja karti YEKINDAR un "Virtus.pro" izslēgušajai "Heroic", tomēr spēja atspēlēties no 0-1 un trešās kartes papildlaikā izraut ceļazīmi uz finālu.

Finālā komandas vispirms spēkojās "G2" izvēlētajā "Ancient", kurā pēc līdzīga pirmā puslaika (8:7), otrajā "NaVi" dominēja, pierādot, ka arī maz spēlētajā kartē ir manāmi pārāka par saviem pretiniekiem - 16:11, s1mple savācot 32 (!) punktus 27 raundos.

Pēc tam komandas pārvācās uz "NaVi" mājām jeb "Nuke" karti - tajā "NaVi" bija uzvarējusi pēdējos 17 (!) dueļus, pēdējo zaudējumu piedzīvojot šī gada maijā pret "Entropiq". Tomēr "G2" nenobijās un aizvadīja lielisku pirmo puslaiku , CT pusē izvirzoties vadībā ar 10:5. Uzvarēta pistole un ātri uzbrukumi ļāva Eiropas komandai nonākt vien divu punktu attālumā līdz 3. kartei - 14:7. "NaVi" sāka atspēlēšanos, tomēr pie 15:12 broky bijušajam komandas biedram Nikolam NiKo Kovāčam bija iespēja nodrošināt "Mirage", tomēr viņš pie divi pret divi situācijas ar Deagle ieroci nespēja trāpīt vienkāršā situācijā.

"NaVi" panāca 15:15 un papildlaikā jau tika pie diviem mačpunktiem, tomēr šoreiz NiKo jau glāba, apakšējā B pusē ar trim punktiem noturot bumbas novietošanas vietu neskartu un panākot 18:18. Otro papildlaiku ar lielisku clutch iesāka AmaNEk, tomēr tas arī bija viss - "NaVi" uzvarēja nākamajos četros raundos un pelnīti kļuva par turnīra čempioni.

Kostiļevs otrajā kartē savāca 40 punktus, kopumā maču pabeidzot ar 72 punktiem un fantastisku 1.51 reitingu. "G2" komandā ar 52 punktiem labākais bija jau minētais NiKo. "NaVi" kļuva par pirmo komandu CS:GO vēsturē, kas izcīnījusi uzvaru "Major", turnīra gaitā nezaudējot nevienā kartē.

Jāatgādina, ka "Major" turnīrā pirmo reizi piedalījās arī divi latvieši - Mareks YEKINDAR Gaļinskis ar "Virtus.pro" palika dalītajā 5.- 8. vietā, nopelnot 70 tūkstošus ASV dolāru, kamēr Helvijs broky Saukants un "FaZe" palika tieši aiz izslēgšanas spēļu svītras, dalītā 9.-11. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/235251...