Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR komanda izslēdz "FaZe" un tiek ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

YEKINDAR komanda izslēdz "FaZe" un tiek ceturtdaļfinālā
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: brcho/HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "IEM Katowice 2023" izšķirošajā A apakšgrupas mačā Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvetā komanda "Liquid" ar 2:1 pieveica Helvija broky Saukanta "FaZe" komandu. "FaZe" līdz ar to no turnīra izstājusies, kamēr "Liquid" kvalificējās ceturtdaļfinālam.

• "FaZe", kas bija turnīra galvenā favorīte un pagājušā gada čempione, no Katovices sacensībām Polijā atvadās ar 7.-8. vietu. Par to komanda nopelnījusi prēmiju 24 tūkstošu dolāru apmērā. Savukārt "Liquid" ar tikšanu labāko sešiniekā garantējusi vismaz 40 tūkstošu vērtu prēmiju un turpinās cīņu par galveno balvu – 400 tūkstošiem dolāru.

• Ceturtdaļfinālā "Liquid" cīnīsies pret "Vitality". Šis mačs paredzēts piektdien 16:30, un tas jau norisināsies vairs ne studijā, bet "Spodek" arēnā pie teju izpārdotām tribīnēm.

• Šodienas uzvarā YEKINDAR komandai palīdzēja ar reitingu 1.20 un statistiku 64-58. Viņam bija labakais reitings savā komandā. Savukārt broky bija pārliecinoši labākais savā komandā ar statistiku 70-52 un reitingu 1.11, ar ko gan nepietika uzvarai. Līdz ar šo maču broky, kurš pirms gada kļuva par Katovices turnīra MVP, šīs sacensības ir noslēgušās.

• Gan "FaZe", gan "Liquid" ceļš šajā turnīrā līdz šim bija līdzīgs – uzvara pirmajā spēlē, zaudējums otrajā spēlē un pārcelšanos uz A grupas apakšējo zaru, kur abas komandas vakardien izcīnīja uzvaras, nokārtojot savstarpēju dueli, kura likme bija ļoti augsta – uzvarētāja iekļuva ceturtdaļfinālā, bet zaudētājai turnīrs bija beidzies.

• "FaZe" savu favorītes statusu attaisnoja pirmajā kartā "Inferno", kurā uzvarēja ar 16:14, tiesa, uzvara nāca ļoti smagā un līdzvērtīgā cīņā. "Liquid" sastāvā pirmajā kartē YEKINDAR nebija īpaši laba statistika (14-23), taču viņš vairākās epizodēs sniedza komandai vērtīgu pienesumu, kamēr broky ar 25-15 bija labākais savā komandā.

• Pēc tam sekoja "Overpass" karte, kurā "Liquid" ieguva iniciatīvu un tika pie uzvaras ar 16:11. Šajā kartē abi latviešu spēlētāji bija ar labāko statistiku savā komandā.

• Attiecīgi viss izšķīrās trešajā kartē, kas bija "Mirage". "Liquid" sāka T pusē, kurā pēc saspringta sākuma pamazām pārņēma iniciatīvu un pirmajā puslaikā iekrāja nozīmīgu pārsvaru 10:5. Taču "FaZe" atbildēja ar pieciem uzvarētiem raundiem pēc kārtas un panāca neizšķirtu, kā arī izskatījās gatava pārņemt iniciatīvu, taču ar nozīmīgu uzvaru 25. raundā "Liquid" pietuvojās līdz 12:13.

• Šajā spēles brīdī "FaZe" bija maz naudas ieroču iegādei, un "Liquid" izdevās panākt rezultātu 14:13. Tas nozīmēja, ka "FaZe" obligāti jāuzvar nākamajā raundā, taču tas neizdevās, un "Liquid" tika pie mačpunkta, kurā pretiniekiem bija krietni mazāk resursu. "FaZe" tas neizdevās, un "Liquid" uzvarēja ar 16:13.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org

     [+] [-]

, 2023-02-08 00:57, pirms gada
nu žēl! Biju par Broky.. šoreiz