Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

28. aprīlis pasaules sportā

Jānis Pārums

28. aprīlis pasaules sportā
Ali (centrā) pie tiesas ēkas 1967. gadā

Pirms 41 gada leģendārais bokseris Muhameds Ali reliģisku apsvērumu dēļ atteicās doties dienēt ASV armijā, par ko saņēma piecu gadu cietumsodu, tomēr pēc ilgstošiem apelācijas procesiem vēlāk tika attaisnots.

1999. Futbola klubs "Barcelona" atzīmē savu simtgadi ar draudzības spēli pret Brazīlijas izlasi. Spēle, kurā piedalās daudzas futbola zvaigznes, tostarp Romario, Ronaldo, Mikaels Laudrups, Hristo Stoičkovs, Johans Kruifs un citi, noslēdzas ar draudzīgu neizšķirtu – 2:2.

1967. Slavenais bokseris Muhameds Ali reliģisku apsvērumu dēļ atsakās doties ASV armijā un karot Vjetnamā. Tiesa Ali piespriež piecu gadu cietumsodu un 10000 ASV dolāru naudas sodu, kā arī bokserim tiek atņemts pasaules čempiona tituls. Pēc tam sekoja vairākas apelācijas un trīs gadus vēlāk Ali tika attaisnots.

1930. Kanzasā kādā no zemākajām beisbola līgām notiek pirmā beisbola nakts spēle. Tā sapulcē 12000 līdzjutēju. Drīz ideju par nakts spēlēm pārņēma arī profesionālās beisbola līgas.

1923. Vemblija stadionā notiek pirmais sporta pasākums – futbola spēlē Boltonas "Wanderers" ar 2:0 pārspēj "West Ham". Lai gan stadiona oficiālā ietilpība ir 127000 vietu, spēli ierodas krietni vairāk līdzjutēju – pat virs 200000.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-28 12:49, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: 1967. Slavenais bokseris Muhameds Ali reliģisku apsvērumu dēļ atsakās doties ASV armijā un karot Vjetnamā. Tiesa Ali piespriež piecu gadu cietumsodu un 10000 ASV dolāru naudas sodu, kā arī bokserim tiek atņemts pasaules čempiona tituls. Pēc tam sekoja vairākas apelācijas un trīs gadus vēlāk Ali tika attaisnots.

Diezgan 'pastubs sods- 5gadi cietumā, par to ka atsakies nogalināt (tipa karot)...Labi ka atcēla...Ali bija dzimis priekš boksa ringa nevis kara lauka vai cietuma...

ari latvija dezertieriem draudz cietumsods tikai ne 5 gadi!
mja labi ka vins atcela..

     [+] [-]

, 2008-04-28 15:00, pirms 16 gadiem
VNK zināšanai:
Ar dezertēšanu Ali nebija nekāda sakara. Dezertēšana notiek tad, cilvēks jau ir uzņemts armijā un skaitās karavīrs un kad tas atstāj dienesta vietu vai neierodas dienesta vietā, un Latvijā par to var sodīt ar brīvības atņemšanu pat līdz 15 gadiem.
Savukārt Ali vnk atteicās no dienesta, kas Latvijā varētu tikt traktēta kā izvairīšanās no aktīvā dienesta un par to LAtvijā var dabūt pasildīt "nāras" līdz pieciem gadiem.