Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

17. oktobris pasaules sportā

Andrejs Siliņš

17. oktobris pasaules sportā
Anatolijs Karpovs
Foto: chessie.wordpress.com

17. oktobris pasaules sporta vēsturē iegājis ar to, ka šajā dienā pirms 30 gadiem beidzās leģendārā saspringtā un milzīgu interesi izraisījusī cīņa par pasaules šaha čempiona titulu - uzvaru izcīna Anatolijs Karpovs.

1999. Pirmo reizi pēc šausminošās avārijas Silverstonas Grand Prix, kad salauza kāju, trasē atgriežas "Ferrari" pilots Mihaels Šūmahers. Tas notiek Malaizijas Grand Prix. Uzvaru gan izcīna cits komandas pilots Edijs Īrvains, kurš pārspēj lielāko konkurentu cīņā par čempiontitulu Mika Hakinenu no "McLaren". Jāatgādina, ka kopvērtējumā tik un tā uzvaru vēlāk izcīnīja soms.

1978. Anatolijs Karpovs Filipīnās atgūst pasaules čempiona titulu šahā, ar 6:5 pārspējot Viktoru Korčnoju. Jāteic, cīņa norisinājās ne vien spēles laikā, bet arī ārpus tās - Korčnojam palīdzēja ekstresencs, spēlētājs paziņoja, ka Karpovs cīnās negodīgi un tualetē tam tiekot ziņoti nākamie gājieni. Vēlāk Karpovs kļuva par dedzīgu Mihaila Gorbačova piekritēju un iesaistījās politikā, kur atrodas joprojām un šobrīd ir aktīvā opozīcijā citam krievu pasaules šaha čempionam, tagad politiskās taisnības cīnītājam Garijam Kasparovam.

1968. Meksikas olimpiskajās spēlēs vieglatlētikas sacensībās trīssoļlēkšanas sektorā piecas reizes tiek labots pasaules rekords. To paveic trīs sportisti - brazīlietis Nelsons Prudencio, itālietis Džuzepe Gentile, kā arī Padomju Savienības pilsonis Viktors Sanejevs. Pēdējais izcīna olimpisko čempiona titulu ar rezultātu 17,39 metri.

     [+] [-]

, 2008-10-17 09:55, pirms 16 gadiem
paldies, labots