Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

10. janvāris pasaules sportā

Andrejs Siliņš

10. janvāris pasaules sportā
Viens no pasaules izcilākajiem
bokseriem Džordžs Formens.

10. janvāris pasaules sportā iegājis vēsturē ar to, ka šajā dienā piedzimst vēlāk izcilais pasaules bokseris Džordžs Formens (attēlā).

1998. Uzliesmo jauns dopinga skandāls, kad bijušajai Eiropas čempionei lodes grūšanā austrumvācietei Heidijai Krīgerei neatliek nekas cits, kā veikt dzimuma maiņas operāciju. Atklājas, ka savulaik viņa jau kopš 12 gadu vecuma piespiesta lietot steroīdus. Ar līdzīga rakstura problēmām nācies saskarties ļoti daudziem bijušajiem Austrumvācijas atlētiem.

1990. NCAA paziņo, ka turpmāk amerikāņu futbola koledžu čempionātā tiks izdarītas neplānotas dopinga pārbaudes.

1963. Čikāgas "Cubs" kļūst par pirmo beisbola klubu vēsturē, kas izšķiras par menedžera nepieciešamību (par to kļūst Roberts Vitlavs).

1949. Pasaulē nāk viens no pasaules izcilākajiem bokseriem Džordžs Formens.

  +4 [+] [-]

, 2008-01-10 12:17, pirms 16 gadiem
Savu pirmo čempiontitulu smagajā svarā Formens izcīnīja 1973. gadā, kad pārspēja Džo Frazjē. Nākamajā gadā viņš šo titulu bija spiests atdot Alī leģendārajā cīņā Zairā. Šo cīņu vēl mēdz sauc par "Cīņu džungļos" (Runble in Jungle).

1987. gadā, pēc desmit gadu "pensijas", Formens atgriezās boksā, bet septiņus gadus vēlāk, cīņas pret Alī 20 gadu jubilejā, aizsūtīja nokautā Maiklu Mūreru, tā kļūstot par vecāko atlētu, kurš izcīnījis čempiontitulu. Trofeja pazaudēta tika 1997. gadā mačā pret Brigsu. Kopumā Formena statistika ir šāda: 76 uzvaras un pieci zaudējumi. No uzvarām 68 cīņās Formens svinēja panākumu pretinieku nokautējot. --- pārsteidzoša karjera!!! un tās 76 uzvaras ir kaut kas unikāls, diez vai daudzi spētu pēc tādas pauzes atgriezties un izcīnīt titulu! nebūtu tajā laikā domonējis Ali, tad Formens būtu šo vietu aizpildijis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-10 13:47, pirms 16 gadiem
Rommel, Tu piemirsi Holifīldu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja