Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

9. maijs pasaules sportā

Jānis Pārums

Šogad Latvijas Basketbola līgā vēl tikai notiek pusfināla cīņa starp "ASk Rīga" un "Ventspils", bet pērn šajā datumā abas komandas uzsāka LBL finālu. 9. maijs iegājis vēsturē arī ar to, ka 1927. gadā Džo Deiviss uzvarēja pirmajā profesionālajā snūkera pasaules čempionātā.

2007. Sākas Latvijas Basketbola līgas finālsērija, kurā tiekas "ASK Rīga" un "Ventspils". Šis LBL fināls kļuva zīmīgs ar to, ka ASK pārtrauca ventspilnieku septiņu gadu valdīšanu Latvijas basketbolā.

2007. Par karjeras beigšanu paziņo slavenais vācu biatlonists Svens Fišers. Vairāk nekā 15 gadu laikā Svens Fišers savā īpašumā ieguva četras olimpiskās zelta medaļas, septiņas reizes kļuva par pasaules čempionu, kā arī divas reizes izcīnīja Lielo kristāla globusu. Pasaules kausa izcīņas posmos Fišers uzvarēja 33 sacensībās un uz goda pjedestāla kāpa 150 reizes.

1993. Fīniksas "Suns" ar 112:104 pārspēj Losandželosas "Lakers" Nacionālās Basketbola asociācijas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kļūstot par pirmo komandu, kas pēc diviem zaudējumiem savā laukumā, izcīna trīs uzvaras pēc kārtas un iekļūst nākamajā kārtā. Tolaik pirmajā kārtā sērija noritēja līdz trijām uzvarām.

1990. Itālijas futbola klubs "Sampdoria" iegūst Eiropas kausa ieguvēju kausu, finālā papildlaikā ar 2:0 pārspējot Beļģijas "Anderlecht". Finālspēlē abus vārtus guva Džanluka Viali, kas kļuva arī par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar septiņiem vārtu guvumiem.

1927. Pirmajā profesionālajā snūkera pasaules čempionātā, kas norisinās Birmingemā, dominē Džo Deiviss, kurš finālā ar 20:11 pārspēj Tomu Denisu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-09 09:53, pirms 16 gadiem
Uz Sampdorias uzvaru es vinnēju 5 mazās šokolādes.Neatceros uz ko pirms sezonas liku Čempionu un UEFA kausā,bet tajos man neveicās.Vispār Sampdoria bija bērnības mīļakais klubs ,kurš gan pēc gadiem 3-4 nogrima.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-09 11:49, pirms 16 gadiem
Beidzot ari par Latviju!!!
Paldies...