Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

7. maijs pasaules sportā

Andrejs Siliņš

7. maijs pasaules sportā
Kadrs no spēles starp
"Steaua" un "Barcelona".

7. maijs pasaules sporta vēsturē iegājis ar to, ka šajā dienā pirms 22 gadiem Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes "Steaua" futbola klubs kļūst par Eiropas spēcīgāko komandu, finālā pieveicot "Barcelona".

1998. Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) paziņo, ka sieviešu kārtslēkšana un vesera mešana pirmo reizi tiks iekļauta sacensību programmā 1999. gada pasaules čempionātā, kā arī gadu vēlāk notiekošajās Sidnejas Olimpiskajās spēlēs.

1989. Leģendārais F1 pilots Airtons Senna uzsāk uzvaru sēriju Monako Grand Prix sacensībās. Pēc četriem gadiem - 1993. gadā - 23. maijā Senna kļūst par pirmo pilotu, kurš piecas reizes pēc kārtas uzvarējis Monako ieliņās.

1986. Bukarestes "Steaua" Čempionu līgas finālspēlē ar 2:0 pēcspēles sitienu sērijā pieveic "Barcelona" vienību un kļūst par Eiropas spēcīgākā klubu turnīra uzvarētājiem. "Steaua" vārtsargs Dukadams kļust par rumāņu uzvaras varoni, jo atvaira visus četrus "Barca" 11 metru sitienus.

1904. Tiek oficiāli nodibināta Lielbritānijas šaha federācija, tas notiek tieši 53 gadus pēc tam, kad šajā pašā datumā Londonā tiek sarīkots pirmais starptautiskais šaha turnīrs.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 10:52, pirms 16 gadiem
"Steaua" vārtsargs Dukadams kļust par rumāņu uzvaras varoni, jo atvaira visus četrus "Barca" 11 metru sitienus.
Jebal panemt 4 pendeles, tas ir unikums!
Senna iespeejams to uzvaru seeriju buutu turpinaajis, bet kaa ir taa ir...