Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

4. novembris pasaules sportā

Andrejs Siliņš

4. novembris pasaules sportā
Hārvardas stadions no putna lidojuma

4. novembris pasaules sporta vēsturē iegājis ar to, ka šajā dienā pirms 108 gadiem Hārvardā tika uzbūvēts pirmais stadions, kas bija paredzēts speciāli amerikāņu futbola spēlēm.

1991. No profesionālā sporta aiziet angļu futbolists Braiens Robsons, kurš Anglijas valstsvienībā aizvadījis 90 spēles, ko laikā guvis 26 vārtus. Robsons bija "Manchester United" pussargs un kluba komandas kapteiņa godā pavadījis ilgāk nekā jebkurš cits. Šobrīd Robsons ir "United" kluba starptautiskais pārstāvis.

1974. Maiks Kolinss jau pirmā raunda ceturtajā sekundē ar vienu vienīgu sitienu nokautē Petu Bronsonu.

1965. Margareta Brīdlova kļūst par pirmo sieviešu piloti, kura pārsniedz 300 kilometru stundā lielu ātrumu. Tas notiek Jutā.

1960. Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē Filadelfijas "Warriors" ar rezultātu 136:121 apspēlē Detroitas "Pistons", neskatoties uz to, ka komandas līderis Vilts Čemberlens sasniedz jaunu līgas antirekordu - soda metienu precizitāte 0/10.

1904. Hārvardas stadions kļūst par pirmo stadionu, kas speciāli veidots, lai tajā varētu aizvadīt amerikāņu futbola spēles. Jāatceras, ka sporta veida pirmsākumos universitāšu futbols bija krietni lielākā cieņā nekā profesionālais, kas, atklāti sakot, tika pat nievāts.