Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razmam nepārliecinošs sniegums PDC ''Super Series 3'' turnīros Vācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razmam nepārliecinošs sniegums PDC ''Super Series 3'' turnīros Vācijā
Madars Razma. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma pēdējās četras dienas aizvadījis ''Super Series 3'' PDC Pro tūres posmus Vācijā. Rezultāti nav bijuši tie augstvērtīgākie - divās dienās sportists aizkļuva līdz astotdaļfinālam, vienā līdz otrajai kārtai, bet pirmajā dienā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā spēlē. Sportists sarunā ar ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka bijis tuvu tam, lai uz Vāciju nemaz nedotos.

Marta beigās Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma aizvadīja pēdējās sacensības, ne sevišķi veiksmīgi startējot PDC ''Super Series 2'' ietvaros.

Arī ''Super Series 3'', kas notika Vācijā, Razmam neizdevās parādīt augstvērtīgāko sniegumu. Pats sportists sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka vēl īsi pirms turnīra nav zinājis, vai uz to dosies: ''Divas dienas pirms došanās uz turnīru vēl bija daudz jautājumu, vai to darīšu.'' Pirmajā dienā Razmam sacensības beidzās jau pirmajā kārtā, kurā ar 4-6 atzīts holandieša Luka Pītersa pārākums.

Labāko sniegumu Razma rezultātu ziņā demonstrēja otrajā un trešajā dienā, kad aizspēlējās līdz trešajai kārtai jeb 32 labākajiem. Otrajā dienā astotdaļfinālā Razma pārliecinoši ar 2-6 zaudēja vācietim Martinam Šindleram, kurš pirms ''Super Series 3'' uzvarēja Vācijas šautriņu metēju sacensības un ieguva iespēju piedalīties 2022. gada pasaules čempionātā. Pirmajās divās kārtās latvietis apspēlēja poļu un horvātu šautriņu metējus. Savukārt trešajā arī astotdaļfinālā latvietis piekāpās skotam Robertam Torntonam ar 3-6. Spēle gan bija līdzīga, ko pierāda vidējie punkti - Razmam tie bija augstāki par pretinieku, 94.7.

Šodien noslēdzošajā dienā Razma tika līdz otrajai kārtai. Abās latviešu šautriņu metējam bija jāspēlē pret skotu šautriņu metējiem. Pirmajā spēlē pārliecinoši ar 6-1 tika apspēlēts Viljamss Borlands, bet otrajā ar 3-6 Razma piekāpās Alanam Soutaram.

Šīs ''Super Series'' ietvaros notika cīņa par pēdējām vietām uz ''World Matchplay'', kas vasarā notiks Blekpūlē un tiek uzskatīts par otru prestižāko gada turnīru. Lai arī Razmam punkti, visticamāk, pietiks, lai pirmo reizi karjerā kvalificētos šim turnīram, pats sportists tajā nez vai piedalīsies: ''Ir daļa spēlētāju, kuri skaita svarīgos punktus uz iekļūšanu ''World Matchplay'', kamēr es vairāk koncentrējos uz pasaules čempionātu. Ja pat kvalificēšos, visticamāk, ģimenes apsvērumu dēļ palikšu mājās.''

Par savu sniegumu Razma ir lakonisks - varēju labāk, lai gan priecājas par katru izcīnīto punktu. ''Kādā spēlē man paveicās, bet kādā nē. Rezultātus es vairs neizmainīšu, tāpēc šodien priecājos par to, ka esmu starp planētas labākajiem šautriņu metējiem.'' Pirms ''World Matchplay'' vasarā plānots, ka notiks ''Super Series 4'', taču pagaidām nav izziņoti norises datumi un vieta.