Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Par vietu ''World Grand Prix'' pusfinālā Razmam iespēja pārsteigt titulēto Praisu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par vietu ''World Grand Prix'' pusfinālā Razmam iespēja pārsteigt titulēto Praisu
Madars Razma. Foto: PDC

Šodien nedaudz pēc plkst. 22:00 cīņu par prestižā šautriņu mešanas turnīra ''World Grand Prix'' pusfinālu aizvadīs Latvijas vadošais sportists Madars Razma, kuram paredzēta cīņa pret pašreizējo ranga līderi un 2020. gada turnīra čempionu Gervinu Praisu. Šajā sezonā latvietis viņu reizi jau ir uzvarējis. Tiešraide Viaplay.

• Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma ceturtdienas vakarā svinēja lielāko karjeras uzvaru uz TV skatuves, ‘’World Grand Prix’’ otrajā kārtā ar 3-1 uzvarot 2017. gada čempionu Derilu Gērniju.

• Pēc mača Razma atklāja, ka ir ļoti priecīgs par sasniegto, taču viņš negrasās apstāties. ‘’Jūtu, ka varu šeit uzvarēt jebkuru. Iešu soli pa solim, taču uzskatu, ka varu spēlēt pusfinālā un, iespējams, pat finālā. Jūtu, ka varu paveikt krietni vairāk,’’ pēc spožās uzvaras teica latvietis.

• Šodien turnīra ceturtdaļfinālā viņš spēkosies pret velsieti, 2021. gada pasaules čempionu un 2020. gada šī turnīra uzvarētāju Gervinu Praisu. Viens no šī brīža labākajiem pasaules šautriņu metējiem vakar otrajā kārtā ar 3-2 uzvarēja Džo Kalenu.

• Šogad abi spēlējuši divas reizes ‘’Pro’’ tūres spēlētāju turnīra ietvaros. Septītā turnīra finālā Praiss bija pārāks, bet divus turnīrus vēlāk Razma revanšējās, uzvarot ar 6-3. Toreiz vidēji gājienā latvietis meta 102.91 punktu.

• Rezultatīvs gājienos Razma bija arī vakar, vidēji metot 92.40 punktus. Piecas reizes gājiena ietvaros viņš sameta maksimālos 180 punktus, 13 reizes 140 punktus, bet 31 reizi viņa gājiena kopsumma bija vismaz 100 punktu.

• Kopumā Gervinss Praiss šobrīd ir PDC ranga līderis. Viņš spēlējis finālā visos nozīmīgākajos šī sporta veida turnīros, bet no sezonas svarīgākajiem turnīriem nav uzvarējis vien ‘’World Matchplay’’, Eiropas čempionātā un spēlētāju turnīra finālā.

• Madars Razma pirms turnīra ieņēma 41. vietu PDC rangā, taču pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas viņš jau pacēlies par piecām pozīcijām un gadījumā, ja šodien velsietim piekāpsies, pēc turnīra būs jau 36. pozīcijā. Pie tam, viņam ir labas izredzes nonākt izsēto vidū uz 2023. gada pasaules čempionātu, pagaidām tikai par 750 sterliņu mārciņām reitingā atpaliekot no 32. vietā esošā Eidriana Luisa.

• Bez Razmas un Praisa vakar kā pēdējie ceturtdaļfinālā iekļuva angļi Martins Lukmens un Neitans Aspinals. Lukmens piecos setos apspēlēja Rosu Smitu, bet Aspinals tika galā ar Denija Noperta pretestību. Ceturtdaļfinālos tikai Razmas mačs pret Gērniju nenoslēdzās pēc maksimāli spēlētajiem pieciem setiem.

• ‘’World Grand Prix’’ ir slavens ar savu formātu, kurā tiek spēlēts pēc tā saucamā ‘’double in – double out’’ principa. Tas nozīmē, ka legs gan jāsāk, gan jānoslēdz ar precīzu metienu dubultajā. Kamēr lega ievadā netiek iemesta šautra dubultajā sektorā, nav iespējams sākt dzēst punktus.

• Šogad 32 šautriņu metēji sadala 600 tūkstošus sterliņu mārciņu vērtu balvu fondu, no kura 120 tūkstoši tiks sacensību uzvarētājam. Razma ar dalību ceturtdaļfinālā sev nodrošinājis jau 25 tūkstošus, bet, kvalificējoties pusfinālam, prēmija pieaugs līdz 40 tūkstošiem.

• Tāpat kā otrajā kārtā, arī ceturtdaļfinālā šautriņu metēji spēlēs līdz kāda uzvarētiem trim setiem. Katrā setā jābūt pārākam trīs legos.

Sacensību tiešraide būs pieejama Viaplay platformā.

World Grand Prix otrā kārta

PārisRezultāts
Eidriens Luiss - Kriss Dobijs2-3
Pīters Raits - Kšištofs Ratajskis3-2
Maikls van Gervens - Stīvens Bantings3-2
Džonijs Kleitons - Dimitri van den Bergs2-3
Martins Lukmens - Ross Smits3-2
Derils Gērnijs - Madars Razma1-3
Gervins Praiss - Džo Kalens3-2
Neitans Aspinals - Denijs Noperts3-2

World Grand Prix ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Neitans Aspinals - Martins Lukmens
Gervins Praiss - Madars Razma
Pīters Raits - Dimitri van den Bergs
Maikls van Gervens - Kriss Dobijs

  +1 [+] [-]

, 2022-10-07 11:57, pirms 2 gadiem
Šis pasākums man šķiet tikpat kruts kā, piemēram, olu ripināšana Lieldienās uz rezultātu. Bet vienalga prieks!

  -4 [+] [-]

, 2022-10-07 12:21, pirms 2 gadiem
Un man liekas ST2 ka tu esi dīvānā pirdējs un neko nejēdz nevienā sporta veidā

     [+] [-]

, 2022-10-07 12:21, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Šis pasākums man šķiet tikpat kruts kā, piemēram, olu ripināšana Lieldienās uz rezultātu. Bet vienalga prieks!
Vecīt, ja tas būtu tīri atkarīgs no veiksmes nebūtu profesionāļu, kuri ar to pelna labu naudu.
Piemēram Price divu sezonu griezumā ir nopelnījis 1.2 miljonus + noteikti savi 4-5 miljoni dabū no sponsoru līgumiem.
Ja kāds Tev tādu summu maksās par olu ripināšanu, lūdzu padalies, uz kuru novadu jābrauc.

Ja pašam ir doma pamēģināt cik šautras mest "viegli", lūdzu, te latviadarts.com var atrast Latvijas reitinga maču kalendāru.
Kā arī ik nedēļu notiek vietējie turnīri Rīgā un citviet, atliek tikai painteresēties un uzzināsi kur un cikos.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-07 12:24, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Šis pasākums man šķiet tikpat kruts kā, piemēram, olu ripināšana Lieldienās uz rezultātu. Bet vienalga prieks!
Pilnībā nepiekrītu. Atmosfēra lielajās sacīkstēs, ko pārraida TV, ir nesliktāka par kādu no PL mačiem futenē. Ok, nav tiik daudz fanu, bet ir gana jaudīgi. Ja saproti pašu spēli, tad ir diezgan interesanti.
Ar olu ripināšanu salīdzināt ir diezgan muļķīgi.

  -2 [+] [-]

, 2022-10-07 12:31, pirms 2 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Pilnībā nepiekrītu. Atmosfēra lielajās sacīkstēs, ko pārraida TV, ir nesliktāka par kādu no PL mačiem futenē. Ok, nav tiik daudz fanu, bet ir gana jaudīgi. Ja saproti pašu spēli, tad ir diezgan interesanti.
Ar olu ripināšanu salīdzināt ir diezgan muļķīgi.
Viņš jau tikai māk savas olas ripināt

  +1 [+] [-]

, 2022-10-07 14:55, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Šis pasākums man šķiet tikpat kruts kā, piemēram, olu ripināšana Lieldienās uz rezultātu. Bet vienalga prieks!
Tad olu ripināšanā ir izveidots spēlētāju reitings, notiek turnīri, var nopelnīt lielas naudas summas, tv kanāli pērk olu ripināšanas sacensības par lielu naudu un ir profesionāli olu ripinātāji, kas pelna ar to naudu, trenējas ik dienu vairākas stundas.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-07 16:09, pirms 2 gadiem
Varam jau spriedelēt par šautriņu mešanu. Nav jau olimpiskais sporta veids. Nez kāpēc vnk šaušana dažādos veidos ir. Pamēģniet kaut centrā (50 punkti) kaut reizi apzināti trāpīt, kur nu vēl 3 šautras 3x20. Ļoti jauki, ka ir tāds, kas no mūsu valsts spēj to darīt. Lai veicās! It sevišķi dubultajos!

     [+] [-]

, 2022-10-07 17:16, pirms 2 gadiem
Viens anglis internetā raksta ,ka nebrīnīsies, ja Madars uzvarēs Praisu kā Sidara Āzi😳

     [+] [-]

, 2022-10-07 18:26, pirms 2 gadiem
Ja ņem vērā abu vakardienu spēli, tad spēlei jābūt ļoti līdzīgai - abiem līdzīgi vidējie.... cerēt var vēl uz to, ka Praiss daudz emocijas atstāja.... Ratajskis, tomēr, ir augstākas klases spēlētājs, nekā Gērnijs....

     [+] [-]

, 2022-10-07 20:54, pirms 2 gadiem
Petrus rakstīja: Varam jau spriedelēt par šautriņu mešanu. Nav jau olimpiskais sporta veids. Nez kāpēc vnk šaušana dažādos veidos ir. Pamēģniet kaut centrā (50 punkti) kaut reizi apzināti trāpīt, kur nu vēl 3 šautras 3x20. Ļoti jauki, ka ir tāds, kas no mūsu valsts spēj to darīt. Lai veicās! It sevišķi dubultajos!
Neinteresē šautras, bet nu tas, ka nav olimpiskais, ir tieši bonus punktiņi prestižam, jo naudīgākais PRO sports vēsturiski ir ārpus OS, kamēr OS lika visādas amatieru nodarbes.

     [+] [-]

, 2022-10-07 22:07, pirms 2 gadiem
Tiešraide: LiveTV / WebPlayer

Turam īkšķus!