Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Slavenajā airēšanas duelī triumfē Oksfordas universitāte

Jānis Celmiņš

Slavenajā airēšanas duelī triumfē Oksfordas universitāte
Oksfordas universitātes komanda
Foto: AP/Scanpix

Tradicionālajā airēšanas duelī starp divām vecākajām Lielbritānijas universitātēm no Oksfordas un Kembridžas, kas risinājās jau 159. gadu pēc kārtas, uzvaru svinēja Oksfordas airētāji, finišu sasniedzot pēc 17 minūtēm un 27 sekundēm.

Sacensību vēsture meklējama 1829. gadā, kad abu universitāšu airētāji savā starpā cīnījās pirmo reizi. Vienu reizi šajā laikā sacensības beigušās neizšķirti, taču kopumā vairāk uzvaru Kembridžai - 81 pret 76 Oksfordas airētāju uzvarām. Tomēr pēdējo gadu laikā labāk veicies tieši oksfordiešiem, kuriem šodien izcīnītā uzvara bija jau devītā pēdējo 14 gadu laikā un 77. sacensību vēsturē.

Oksfordas komandas sastāvā bija arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Konstantīns Loludiss, kurš sekmēja komandas uzvaru arī pirms diviem gadiem.

Oksfordas universitātes airētāji vadību ieguva jau 6,8 kilometru garās distances ievadā, noturot to līdz pat finišam. Komandai uzvarēt neliedza arī kopējais tās svars – 757,6 un 736,4 kilogrami.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage