Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Gada sporta skolotājs 2009" - Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotāja Maija Priedīte

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Gada sporta skolotājs 2009" - Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotāja Maija Priedīte
Maija Priedīte

Titulu „Gada sporta skolotājs 2009” šogad ieguva Valmieras Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Maija Priedīte. Balvu un čeku 300 latu vērtībā skolas sporta inventāra iegādei skolotāja saņēma 23.decembrī, „Latvijas Gada balva sportā 2009” svinīgajā ceremonijā.

Pēc apbalvošanas Maija Priedīte atzīna, ka nav cerējusi saņemt tik augstu novērtējumu. „Izglītības un zinātnes ministrija šādu konkursu organizē jau vairākus gadus. Manas kandidatūras pieteikšana šā gada konkursā bija ģimnāzijas direktora Jāņa Zemļicka iniciatīva. Biju pārsteigta, kad no konkursa organizatoriem saņēmu ziņu, ka no visiem iesūtītajiem pieteikumiem esmu izvirzīta nākamajai kārtai. Otrajā kārtā bija izvirzīti seši sporta skolotāji, kuriem Rīgas 85.vidusskolā bija jāvada sporta stunda skolēniem, kurus nekad iepriekš nebijām satikuši. Mans uzdevums bija sagatavot stundas norisi tā, lai pilnveidotu audzēkņu iemaņas un prasmes vienā sporta veidā, attīstītu viņu fiziskās īpašības un saskarsmes prasmes. Prieks, ka bērni bija atsaucīgi, emocionāli atvērti un pozitīvi noskaņoti. Pēc visu pretendentu vadītajām stundām žūrija paziņoja lēmumu, kuri trīs sporta skolotāji iekļuvuši konkursa finālā. Pirms sporta stundas vadīšanas nodomāju, ka iekļūšana labāko trijniekā man būtu lieliska balva – neko vairāk necerēju,” par konkursa norisi stāsta Maija Priedīte.

23.decembrī Rīgā norisinājās apbalvošanas ceremonija, kurā tikai viens no fināla trijnieka saņēma galveno balvu – titulu „Gada sporta skolotājs 2009”. „Kad apbalvošanas ceremonijā nosauca manu vārdu, tajā brīdī mani pārņēma spēcīgas emocijas – gan uztraukums, gan saviļņojums vienlaikus. Īpaši emocionāls bija brīdis, kad uz skatuves ieraudzīju savus skolēnus,” atceras ģimnāzijas sporta skolotāja.

Maija Priedīte 23 gadus ir Valmieras Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja, viņa ir arī Valmieras sporta metodiskās apvienības vadītāja un aktīvi iesaistās skolas sporta pasākumu organizēšanā. Maija Priedīte atzīst: „Esmu skolas cilvēks. Lai arī studiju laikā nevarēju iedomāties, ka strādāšu izglītības iestādē, skolas dzīve man ļoti patīk”. Viņa uzsver, ka iegūtā balva ir gan ģimnāzijas vadības, kolektīva, gan skolēnu nopelns. „Pateicoties ģimnāzijas vadības izpratnei par sporta nozīmi jauniešu dzīvē, mēs esam regulāri iegādājušies sporta inventāru, audzēkņiem nodrošinot iespēju nodarboties arī ar jauniem sporta veidiem, piemēram, nūjošanu, florbolu, badmintonu, orientēšanos un citiem. Maniem audzēkņiem patīk jaunas lietas, viņi ar prieku apgūst jaunus sporta veidus un jaunas prasmes,” saka titula „Gada sporta skolotājs 2009” ieguvēja.

Informāciju sagatavoja:
Līga Tarbuna
Valmieras pilsētas pašvaldības