Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts badmintonā jauniešiem U17 notiks Jaunolainē 27. un 28.oktobrī

Andrejs Siliņš

Latvijas čempionāts badmintonā jauniešiem U17 notiks Jaunolainē 27. un 28.oktobrī
Foto: sussexbadminton.co.uk

Latvijas badmintona kalendārā ir precizēta Latvijas čempionāta U17 norises vieta - Jaunolaines sporta nams, kā arī publicēts čempionāta nolikums. Latvijas čempionāts U17 notiks divu dienu garumā - sestdien, 27.oktobrī notiks zēnu un meiteņu vienspēļu turnīrs, bet svētdien, 28.oktobrī notiks zēnu un meiteņu dubultspēles un jauktās dubultspēles.

atvijas čempionāta U17 nolikumu ir apstiprinājusi Latvijas badmintona federācijas Valdes locekle un Treneru komisijas vadītāja Diāna Šavalgina. Saskaņā ar Latvijas badmintona federācijas Valdē apstiprināto atbildības jomu sadalījumu, par Latvijas čempionātu norises vietām un laikiem ir atbildīgs LBF Valdes loceklis Viesturs Bajārs, bet par jauniešu un junioru čempionātiem atbild arī Diāna Šavalgina, kura arī apstiprina šo čempionātu nolikumus.

Latvijas čempionāta U17 nolikums nosaka, ka čempionātā varēs piedalīties ierobežots spēlētāju skaits - 32 spēlētāji vienspēlēs, 12 pāri dubultspēlēs un 16 pāri jauktajās dubultspēlēs. 2002. un 2003.gadā dzimušie spēlētāji vienspēļu turnīrā tiek kvalificēti ārpus kārtas, jo šiem jauniešiem šis čempionāts ir vienīgais attiecīgajā vecuma grupā (U17), kurā viņiem ir iespēja piedalīties. Jaunāki spēlētāji uz Latvijas U17 čempionātam var klasificēties saskaņā ar Latvijas badmintona federācijas U17 reitingu (uz 2018.gada 23.oktobri). Savukārt Olaines badmintona klubam A73 tiek garantētas divas vietas (Wild Card) sieviešu vienspēlēs un viena vieta sieviešu dubultspēlēs.

Nolikumā ir arī jauninājums par spēlētāju izsēšanu. LBF reitingā pirmie četri spēlētāji un pāri tiks iekļauti 1.grozā un tiks izlikti tabulās saskaņā ar LBF reitingu 2018.gada 23.oktobrī. Pārējie spēlētāji tabulās tiks ielozēti, iepriekš tos izkārtojot grozos: 2.grozs - 5. līdz 8.vieta, 3.grozs - 9. līdz 16.vieta, 4.grozs - 17. līdz 32.vieta. izloze notiks 2018.gada 25.oktobrī 15:00 ar tiešraidi Youtube Badminton.lv

Sākotnēji bija ieplānots, ka Latvijas čempionāts U17 notiks vienu dienu - 27.oktobrī, taču pēc LBF Treneru komisijas ierosinājuma, tika pieņemts lēmums čempionātu rīkot divu dienu garumā, lai spēlētājiem, kuri visās kategorijās cīnītos par medaļām, nebūtu pārāk gara spēļu diena un slodze. Turnīra direktors Andrejs Šlikovs ātri noreaģēja, vienojoties par Jaunolaines sporta nama izmantošanu arī svētdien, 28.oktobrī.

2017.gadā Latvijas čempionāts U17 notika Valmierā, vienlaicīgi ar citām vecuma grupām U11, U13 un U15. Vamierā par Latvijas čempioniem U17 vienspēlēs kļuva valmierieši - Edgars Vaivads un Una Berga. Jauktajās dubultspēlēs uzvarēja Patriks Krūze & Liāna Lencēviča, zēnu dubultspēles Patriks Krūze & Alens Zandovskis, meiteņu dubultspēles Una Berga & Liāna Lencēviča. Tādējādi trīs spēlētāji izcīnīja pa divām zelta medaļām, taču nevienam neizdevās kļūt par 2017.gada U17 absolūto čempionu.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv