Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni un Baltijas kausa ieguvēji triatlonā

Jānis Pārums

Noskaidroti Latvijas čempioni un Baltijas kausa ieguvēji triatlonā
Foto: Ventas Balss

Svētdien, 28.augustā, Ventspilī notika sezonas noslēguma triatlona sacensības – atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas Jūras Kausa izcīņas sacensības triatlonā – sprinta distancē.

Jaunieši, veterāni un pieaugušie Veselības klasē veica Minisprinta distanci (250 metru peldēšana, 12 kilometru riteņbraukšana un 2.5 kilometru skriešana). Junori un pieaugušie startēja Sprinta distancē (750 metru peldēšana, 20 kilometru riteņbraukšana un 5 kilometru skriešana).

Peldēšana notika atklātā jūrā. Stipro viļņu dēļ parastajiem pludmales apmeklētājiem peldēšanās jūrā bija aizliegta. Tomēr spītējot dabas stihijai sacensību dalībnieki devās ūdenī. Drošības apsvērumu dēļ peldēšanas trase bija saīsināta un novietota tuvu krastam nelielā dziļumā. Līdz ar to sacensību pirmā daļa – "ūdens daļa" tika veikta daļēji peldot un daļēji skrienot pa ūdeni. Par drošību ūdenī rūpējās pludmales glābšanas dienests.

Sacensības sākās ar Bērnu startu. Uz starta izgāja 20 mazie sportisti. Vecāku un skatītāju uzmundrināti un atbalstīti bēni veica 50 metru skrējienu pa ūdeni, pēc tam 100 metru skrējienu un visbeidzot 200 metru velobraukšanu. Katrs finišētājs saņēma piemiņas medaļu.

Minisprinta distancē startēja 60 dalībnieki. Riteņbraukšanas posmu pabeidzot gandrīz kopā, skriešanas distancē viens aiz otra devās Krišjānis Beitāns (Ķekava) un Raivis Voitāns (Daugavpils). Skriešanas distancē Krišjānis savu pārsvaru palielināja un finišēja pirmais. Otrā vietā Raivis Voitāns . Kā trešais finišēja Artjoms Ščerbakovs Meitenēm un sievietēm kopvērtējumā pirmā finišēja Evija Melberga no Rīgas, otrā Annija Rašmane no Dobeles un trešā Sabīne Vārna no Dobeles.

Sprinta distancē startēja 52 dalībnieks. Saīsinātā peldēšanas distance neļāva atrauties labākajiem peldētājiem, tādēļ riteņbraukšanās dalībnieki devās nelielās grupās viens aiz otra. Kā pirmais riteņbraukšanas posmu pabeidza ventspilnieks Raivis Grūbe, kurš pirms tam atradās vien 10. pozīcijā. Tomēr 5 kilometru skriešana ieviesa korekcijas un pirmais finišēja sportists no Baltkrievijas Jevgēņijs Tabakajevs, otrais finiša līniju šķērsoja kadreizējais 3000 metru šķēršļu skrējiena lielmeistars Mārtiņš Alksnis (Salapils). Trešajā vietā Aleksejs Kalistratovs (Jūrmala). Sieviešu konkurencē dominēja Dobeles parstāve Sindija Veinberga, otrajā vietā – Arta Beitāne no Ķekavas , trešā – Anita Lebedeva (Daugavpils).

Ar prieku var atzīmēt, ka pēdējo gadu laikā turpina augt triatlona popularitāte Latvijā un ir tendence pieaugt dalībnieku skaitam. Ventspils sacensībās startam bija pieteikti 168 dalībnieki.

Informāciju sagatavoja:
Biedrības "Ventspils Triatlona klubs" valdes loceklis M. Priedēns