Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunieši EČ ūdenspolo kvalifikācijas turnīru iesāk ar smagu zaudējumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunieši EČ ūdenspolo kvalifikācijas turnīru iesāk ar smagu zaudējumu
Foto: Latvijas ūdenspolo federācija.

Eiropas čempionāta ūdenspolo kvalifikācijas turnīrā jauniešiem pirmajā spēlē Latvijas izlasei, kas debitēja šajā turnīrā, nācās atzīt ūdenspolo lielvalsts Krievijas izlases jauniešu pārākumu, zaudējot ar 0:40.

Vakar Polijā sākās Eiropas čempionāta ūdenspolo kvalifikācijas turnīrs jauniešiem vecumā līdz piecpadsmit gadiem (U15) B grupai, kurā kopā ar Latviju un mājinieci Poliju ir ielozētas arī Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas valstsvienības. Pirmajā spēlē jau bija jātiekas ir ūdenspolo lielvalsti Krieviju. Mūsējiem, kas samērā nesen ir sākuši attīstīt pa jaunam šo sporta veidu, ar tādiem pretiniekiem ir ārkārtīgi sarežģīti nezaudēt ar lielu vārti starpību.

Pirmajā no kopumā četriem periodiem, kas katrs ilgst 8 minūtes, Latvija ielaida 9 vārtus. Līdzīga situācija atkārtojās arī otrajā periodā, kur pretinieki guva 10 vārtus. Sliktākais sanāca trešais periods, zaudējot 13 vārtus. Tikmēr pēdējā ceturtajā periodā mūsu izlases ielaida vismazāk – 8 vārtus. Līdzīgi kā hokejā par uzvaru komanda nopelna trīs punktus, pie kuriem tika Krievija, bet mūsu komandai pagadām punktu nav.

Otrajā mūsu grupas spēlē ļoti interesantā un spraigā cīņā Ukraina nospēlēja neizšķirti ar Baltkrieviju. Spēles pirmajā pusē ukraiņi bija vadībā ar 6:1, bet baltkrievi 3 minūtes līdz spēles beigām pietuvojās vienu vārtu attālumā - 10:11. Kad palika spēlēt 1:42, ukraiņu pārsvars pieauga līdz trim vārtiem – 13:10, taču pēdējā pusotrā minūtē baltkrievi spēja gūt trīs vārtus un izlīdzināt rezultātu. Līdz ar to abas komandas nopelnīja pa vienam punktam.

Šodien mūsu komanda tiksies ar Ukrainu, bet turpmākajās dienās stāsies pretī Polijas un Baltkrievijas vienaudžiem.

     [+] [-]

, 2021-05-28 09:48, pirms 3 gadiem
Ak kungs...kur ūdenspolo LR tiek attīstīts? Varbūt piesaistīt kādu ārzemju speciālistu šī olimpiskā sporta veida attīstībai?

     [+] [-]

, 2021-05-28 10:09, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Ak kungs...kur ūdenspolo LR tiek attīstīts? Varbūt piesaistīt kādu ārzemju speciālistu šī olimpiskā sporta veida attīstībai?
Kas tad tur attīstīts? No 1967. gada līdz 2011. gadam ūdenspolo Latvijā nespēlēja neviens. Tagad vismaz ir kaut kādas jauniešu komandas un varam pat izlasi nosūtīt. Skaidrs, ka puišiem jābūt starptautiskajā apritē, lai viņi redz, kas un kā notiek, pie ka jāstrādā.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-28 10:10, pirms 3 gadiem
Latvijā ir ūdenspolo ??!! Nē, nu lai jau, kamēr finansējums ir no privātiem avotiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-28 11:21, pirms 3 gadiem
tas ir nevis smags zaudējums, bet pazemojums pa riktīgo. galvenais, lai džeki saņemas uz nākošajām spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-28 12:25, pirms 3 gadiem
Bļin- kādus tik sporta veidus Latvijā neizdomā un neattīsta. Leiši malači - viņiem ir basketbols un čau! Pārējie lai ķepurojas, kā grib. Latvijā toties uz 1,5 milj. iedzīvotājiem ir 1001 sporta veids un arī attiecīgi "sasniegumi" tajos. P.S. Vienīgais latvietis, kurš kaut ko sasniedzis baseinā, ir Jānis Konrāds, tālajā 1956.gadā aizstāvot Austrāliju.Pārējie visi baseina apguvēji nav latvieši.

     [+] [-]

, 2021-05-28 12:42, pirms 3 gadiem
Kāds tur zaudējums? Zaudējums būtu, ja puskomanda noslīktu...

     [+] [-]

, 2021-05-28 14:39, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Bļin- kādus tik sporta veidus Latvijā neizdomā un neattīsta. Leiši malači - viņiem ir basketbols un čau! Pārējie lai ķepurojas, kā grib. Latvijā toties uz 1,5 milj. iedzīvotājiem ir 1001 sporta veids un arī attiecīgi "sasniegumi" tajos. P.S. Vienīgais latvietis, kurš kaut ko sasniedzis baseinā, ir Jānis Konrāds, tālajā 1956.gadā aizstāvot Austrāliju.Pārējie visi baseina apguvēji nav latvieši.
Uz šo jautājumu var skatīties no diviem skatu punktiem - sporta un fizkultūras. No sporta, ok, jā, lielais sporta veidu skaits ir traucējošs faktors dažu līder-sportu attīstībai.

No fizkultūras - tas, ka cilvēki piedalās dažādās fiz. aktivitātēs ir tikai pluss. Nu, ne visiem ir iespēja vai vēlme nodarboties ar meinstrīma sportiem, bet patīk kaut kas cits. Tas ir tikai apsveicami, ja alternatīva ir nedarīt neko. Tas arī ir būtisks faktors, lai būtu fiziski aktīva un vesela sabiedrība.

Tāpēc tie daudzie sporti (un galīgi nav tā, ka Lietuvā bez basketbola nekā nav) ir tikai pozitīvi, jo ļauj sportiskās aktivitātēs iesaistīties pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam.

Valsts nauda? Ja runa ir par valsts pilsoņu veselības un fiziskās aktivitātes veicināšanu, tad ir pilnīgi vienalga vai viņi pa sasalušu ūdeni dzenā ripu, vai pa šķidru ūdeni ņemas ar bumbu rokās.
Tas ir stāsts par iespējām sportot, kuras valstij būtu jāmēģina nodrošināt pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam. Nosacīti - lai ir baseini, stadioni, sporta halles u.c. plaši izmantojama infrastruktūra.

Par kaut kādu īpašu finansēšanu konkrēta sporta veida attīstībai gan ir pilnīgi cits stāsts.

     [+] [-]

, 2021-05-28 14:46, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Leiši malači - viņiem ir basketbols un čau! Pārējie lai ķepurojas, kā grib.
Nedzen nu tuftu. Paskaties Lietuvas izcīnītās olimpiskās medaļas (vasaras spēlēs) šajā gadsimtā. Tajā sarakstā pārstāvēto sporta veidu klāsts nav mazāk raibs kā mums - bokss, svarcelšana, cīņas sports, airēšana, modernā pieccīņa utt.