Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lielajā balvā uzvar Airisa Penele

Andrejs Siliņš

Lielajā balvā uzvar Airisa Penele
Airisa Penele
Foto: LJF

Sporta centrā “Kleisti” 26. maijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē – ar gaidītajiem startiem Lielajā balvā un pilnvērtīgu sacensību norisi āra laukumos.

Prestižākajā shēmā – Lielajā balvā – uzvarēja Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF (z/s “Lielceri”; īpašniece Jekaterina Meļņika”), sasniedzot rezultātu 69,833%. Otro vietu ieguva Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”; īpašnieks Juris Mežnieks) – 69,125%.

Uzvarētāja Lielajā balvā Airisa Penele: “Pēdējo reizi Lielajā balvā brīvas izvēles programmā startēju pirms gadiem sešiem ar Ravelu. Licenciado Lielajai balvai gatavoju ļoti pakāpeniski, neforsējot, lai zirgs visu veiktu ar patiku. Šis viņam bija tikai trešais starts šosezon un pirmais Lielajā balvā, un katras sacensības ir kā treniņš, lai sniegumu uzlabotu. Redzu daudzas lietas, pie kurām jāstrādā un kuras jāpieslīpē. Bet esmu priecīga par to, ka redzu zirga vēlmi strādāt, viņš dara to ar prieku un koncentrējas uz jātnieku.”

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “LJF kausa otrā posma sacensības bija kā ģenerālmēģinājums Baltijas līgas sacensībām iejādē, kas Kleistos notiks 9. un 10. jūnijā. Tāpēc arī programmā tika iekļautas brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā, kas parasti nav šajās sacensībās. Kā vienmēr, sportisti sasniedza gan labus rezultātus, kā arī ne tik veiksmīgus. Tagad vēl ir laiks līdz gaidāmajām sacīkstēm savu sniegumu pieslīpēt, veikt nepieciešamās korekcijas. Šogad Baltijas līgai svinam piecu gadu jubileju, un ir prieks, ka līdzšinējiem dalībniekiem vēlmi pievienoties izteikušas arī Somija un Krievija.”

Citās shēmās uzvarēja:
Vidējā balva 1, brīvas izvēles programma mūzikas pavadījumā – Olga Šakurova ar Lord Nelson (RJSK) 69,042%; Mazā balva, brīvas izvēles programma – Elīza Alma Graumane ar Leipo (z/s “Lielceri”) 61,208; Shēma III, brīvas izvēles programma – Sintija Elizabete Apsīte ar De Lordo (SK “Reiteri”) 69,292%; Shēma II, atvērtā klase – Kristiāna Politere ar Lupe (LLU) 66,607%; Shēma II, amatieri – Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s “Lielceri”) 68,482%; Shēma I, atvērtā klase – Anastasija Novikova ar Puķu Karalieni (RJSK) 67,404%; Shēma I, amatieri – Līga Ģīle ar Milenium (JSK “Temperaments”) 67,404%; Shēma I, bērni – Dominika Lela ar Hiltonu (Rīgas JSK) 67,115%; Jaunzirgi, 4 g. v. – Kristīne Fiļipova ar Don Dior (JSB “Lagoss Dressage”) 72,20%; Jaunzirgi, 5 g. v. – Aiga Silavniece ar Camellia (JSK “Temperaments”) 68,40%; Jaunzirgi, 6 g. v. – Airisa Penele ar Latoki Secret (z/s “Lielceri”) 74%,80; Paralimpiskā iejāde, shēma Grade I – Mareks Jedinaks ar Princis Narcis (JSK “Mežstrazdiņi”) 65,536.

Plašāka informācija LJF mājaslapā SigmaNet

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests