Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pekina turpina rūpēties par drošību

Pekina turpina rūpēties par drošību
Foto - AFP

Gatavojoties Olimpiskajām spēlēm Pekinā (Ķīna), to rīkotāji turpina ieviest arvien jaunus un jaunus drošības līdzekļus spēļu mierīgas norises nodrošināšanai. Viens no jaunievedumiem - spēļu biļetēs iekļautas mikroshēmas to īpašnieku identificēšanai.

Ieejas biļetes uz spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijām, kuru cena sasniedz pat 720 dolārus (320 latus), saturēs daudz personīgās informācijas par tās pircēju, ieskaitot pases datus, adresi, kontaktinformāciju un fotoattēlu. Pārējām olimpiskajām sacensībām domātās biļetes būs bez fotogrāfijas un pases datiem.

Neskaitot iespējamos teroraktu draudus un vēlmi novērst biļešu viltošanu, pie iemesliem stingrajiem drošības pasākumiem jāmin arī organizatoru bailes no iespējamajiem pret Ķīnu vērstiem protestiem, ko tiešraidē redzētu miljardiem skatītāju visā pasaulē.

Olimpisko spēļu rīkotāji sākotnēji bija plānojuši katru no 6,8 miljoniem ieejas biļešu piesaistīt konkrētam cilvēkam, taču no šīs idejas ķīnieši beigu beigās atteicās. Lielā mērā šādu lēmumu noteica neveiksme, ko pirms diviem gadiem, cenšoties šādi apkarot biļešu spekulantus un futbola huligānus, piedzīvoja Pasaules kausa futbolā rīkotāji - Vācija. Vācijā pie stadioniem drošības pārbaužu dēļ veidojās garas rindas, un savu neapmierinātību ar pārāk stingrajām pārbaudēm izteica arī futbola dzīves augstākā vadība. Līdzīgi starpgadījumi mestu palielu ēnu uz Pekinas spēļu norisi.

Drošības eksperts no Austrālijas Rodžers Klārks aģentūrai AP kritizējis Pekinas spēļu rīkotājus par viņu plāniem: "Viņiem būtu jākoncentrējas uz bīstamu vielu un priekšmetu meklēšanu, nevis biļešu īpašnieku identitātēm. Ļaundarus, kas grasās kaut ko uzspridzināt vai atritināt Tibetas karogu, nevar atpazīt šādā veidā. Tas iespējams vienīgi, novērojot viņu darbības un pārbaudot, kas viņiem ir līdzi."

Izmantotie resursi:
news.yahoo.com

     [+] [-]

, 2008-05-28 22:09, pirms 16 gadiem
Diemžēl daudzi vietējie tukšpauri uzķersies uz OS publicitātes kampaņas, lai gan patiesībā Ķīna nav nekas cits kā PSRS analogs.

     [+] [-]

, 2008-05-28 22:33, pirms 16 gadiem
ak jel, atkal jau šitie ģēniji uzdarbojas!

     [+] [-]

, 2008-05-28 23:05, pirms 16 gadiem
ko tik nezdomā, lai viss sanāktu

     [+] [-]

, 2008-05-29 11:50, pirms 16 gadiem
Neko labu tajaa visaa nesaskatu.