Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmie Rīgas sporta laureāti – Borodavko, Skujiņa un Apinis

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmie Rīgas sporta laureāti – Borodavko, Skujiņa un Apinis
Jevgeņijs Borodavko - Rīgas sporta laureāts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

25. novembrī Rīgas Kultūras un mākslas centrā "Mazā ģilde" Rīgas pašvaldība pirmo reizi sumināja galvaspilsētas labākos sportistus un trenerus.

Par 2011. gada Rīgas labāko sportistu atzīts džudists Jevgeņijs Borodavko, labākā sportiste - cīkstone Laura Skujiņa, labākais paralimpiskais sportists – vieglatlēts Aigars Apinis. Par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzīta basketbola komanda "VEF Rīga", labākā komanda/ekipāža – smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs. Nominācijā "Labākais treneris" uzvarējusi šķēpmešanas trenere Valentīna Eiduka. Savukārt viņas audzēknis šķēpmetējs Zigismunds Sirmais tiks atzīts par uzvarētāju nominācijā "Uzlecošā zvaigzne". Labākais skolu sporta organizators 2011. gadā ir Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta skolotājs Māris Liepiņš. Par Rīgas gada sporta notikumu atzīts pasaules U-19 čempionāts basketbolā vīriešiem.

Nomināciju "Gada balva par mūža ieguldījumu sportā" šogad ieguva Latvijas Šķēpmetēju kluba valdes locekle Valija Drauga. Ar Rīgas domes Atzinības rakstu tika apbalvots arī ilggadējais Rīgas Futbola skolas direktors Ilmārs Krastiņš.

Pasākumā "Rīgas sporta laureāts 2011" sportistus apbalvoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) direktors Guntis Helmanis, kā arī sabiedrībā zināmas, ar sportu cieši saistītas personības.

Konkursu "Rīgas Sporta laureāts 2011" organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ar mērķi izvērtēt un apbalvot labākos sportistus, trenerus, sporta darba organizatorus, sporta darbiniekus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un veicināšanā.

Izmantotie resursi:
Rīgas pašvaldības portāls

  +1 [+] [-]

, 2011-11-26 21:45, pirms 13 gadiem
skaisti jau ir, bet piemēram jauniešu vecumā Reino Liepiņš BMX disciplīnā šogad izcīnā: Latvijas Grand Prix - 2.vieta! Latvijas čempionāts - 2.vieta! Baltijas kauss - 1.vieta! Eiropas čempionāts - 3.vieta! Pasaules čempionāts - 6.vieta! Un šāds sportists pat nesaņem ielūgumu uz šo pasākumu(tika iesniegti visi papīri). Laikam jau šādi sasniegumi mētājas uz ielas katram garām gājējam! ''CEPURI NOST'' organizatoriem par šādu attieksmi.