Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Soču olimpiādes programmai virza arī kamaniņu un biatlona stafetes

Jānis Pārums

Soču olimpiādes programmai virza arī kamaniņu un biatlona stafetes
Latvijas stafetes komanda 2010. gada Eiropas
čempionātā kamaniņu sportā. Foto: Romualds
Vambuts, Sportacentrs.com

Septiņas ziemas sporta veidu disciplīnas ir tuvu tam, lai tiktu iekļautas 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu programmā. Starp tām arī latviešiem aktuālā biatlona jauktā stafete un komandu stafete kamaniņu sportā.

Šīs disciplīnas ir sieviešu tramplīnlēkšana, slēpošanas un snovborda "slopestyle", slēpošanas rampa, jauktā biatlona stafete, komandu stafete kamaniņu sportā un komandu sacensības daiļslidošanā. Lai gan galīgais lēmums par šo disciplīnām atlikts uz 2011. gadu, Starptautiskā Olimpiskā komiteja par to ieviešanu ir labvēlīgi noskaņota. "Gaisotne bija ļoti pozitīva. Domāju, valdes noskaņojums ir nosliecies par labu visu šo sporta disciplīnu iekļaušanai sacensību programmā," atzīst IOC pārstāvis Marks Adamss.

Jāatgādina, ka vairākas iepriekš minētās disciplīnas jau iekļautas attiecīgo sporta veidu čempionātos. Piemēram, Latvija ir divkārtēja (2008., 2010.) Eiropas čempione kamaniņu sporta komandu stafetē, tāpēc pēc četriem gadiem, ja šī disciplīna patiesi tiks ieviesta, varam likt lielas cerības.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk

     [+] [-]

, 2010-10-26 15:48, pirms 14 gadiem
Jācer ,ka līdz Sočiem vēl kāds kamaniņu braucējs būs palicis Latvijā.Ja turpināsies šāda veida finansēšanas politika sportam,tad kamanas stafetē Sočos varēs cīnīties par 8-9 vietu ,nevis par medaļām.
Nu vienīgi ja atkal paveiksies,"divas reizes paveicās,kāpēc tad trešo reizi,lai nepaveiktos"(sporta funkcionāra citāts)

     [+] [-]

, 2010-10-26 16:25, pirms 14 gadiem
Galvenais ir trāpīt pa "Klapi" lai nākamajam atveras slūžas braukšanai lejā, tur jau arī pigori ar šo uzparekti...
Cits knapi pieskaras, sistēma nostrādā, cits riktīgi uzsit, bet nākamais braucējs tā arī paliek boksos