Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas airētāji netiek Eiropas junioru čempionāta pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas airētāji netiek Eiropas junioru čempionāta pusfinālā
Latvijas junioru izlase Eiropas čempionātā
Foto: Latvijas Airēšanas federācija

Nevienam no Latvijas sportistiem sestdien neizdevās sasniegt pusfinālu Francijā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā akadēmiskajā airēšanā, līdz ar to viņi sacensību noslēgumā nebūs augstāk par 13. pozīciju.

Puišu vieninieku sacensībās Ints Samanovičs vispirms priekšsacīkstēs palika pēdējā, piektajā, vietā savā airējumā, kas nozīmē, ka viņam bija jāpiedalās gandarījuma sacensībās. Tur Simanovičs finišēja otrais un ļoti stabili sasniedza ceturtdaļfinālu, bet dienas trešajā braucienā latvietis bija pēdējā, sestajā, vietā un svētdien viņš piedalīsies C finālā.

Tikmēr dāmu vieniniekos Violeta Levinoka vispirms bija ceturtā savā priekšsacīkšu braucienā, bet pēc tam gandarījuma sacensībās braucienu veica par 25 sekundēm lēnāk, palika trešā un vienas vietas attālumā no A/B pusfināla sasniegšanas. Līdz ar to svētdien viņa piedalīsies pusfinālā, kurā sportistes sadalīs vietas C un D finālos.

Vīriešu pārairu divnieku sacensībās Rihards Purgailis un Andrievs Sestulis vispirms palika pēdējā, piektajā, vietā priekšsacīkšu braucienā, bet pēc tam gandarījuma sacensībās braucienu veica par pusminūti lēnāk, atkal bija pēdējie un svētdien startēs C finālā, kur tiks sadalīta 13. vieta.

Savukārt vīriešu pārairu četriniekos Viktors Koniševs, Filips Baumlers, Kaspars Tiškus, Renārs Odziņš bija pēdējie gan priekšsacīkšu, gan gandarījuma braucienā un neieguva tiesības turpināt sacensības.

Eiropas junioru čempionāts noslēgsies svētdien, kad sportisti sadalīs galējās vietas.