Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kupča pasaules junioru čempionātā badmintonā vienīgā no Baltijas iekļuvusi trešajā kārtā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kupča pasaules junioru čempionātā badmintonā vienīgā no Baltijas iekļuvusi trešajā kārtā
Anna Kupča. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Spānijas pilsētā Santanderā notiekošajā pasaules junioru čempionātā badmintonā otro uzvaru sieviešu vienspēļu turnīrā izcīnījusi siguldiete Anna Kupča, iekļūstot 32 pasaules labāko junioru vidū. Viņa ir vienīgā no Baltijas un viena no sešām eiropietēm, kas tikusi tik tālu.

Iepriekš ziņojām, ka vakar Spānijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā badmintonā Anna Kupča vienīgā no Latvijas izlases pārstāvjiem izcīnīja uzvaru pirmajā kārtā un nodrošināja vietu otrajā sacensību kārtā jeb labāko 64 spēlētāju vidū. Anna Kupča vienspēļu pirmajā kārtā divos setos ar 21:18 un 21:15 pārspēja Emīliju Pērsimu no Igaunijas.

Šodien Kupča tikās ar slovākieti Leu Vibohovu, kura pirmajā kārtā līdzvērtīgā cīņā divos setos ar vienādu rezultātu 21:16 bija apspēlējusi slovēnieti Bediču. Pirmo setu Latvijas junioru līdere uzvarēja ļoti pārliecinoši - 21:10. Otrais sets sanāca daudz spraigāks, taču arī tajā pārāka bija siguldiete - 21:19. Līdz ar to Kupča svinēja otro uzvaru divos setos un iekļuva trešajā kārtā.

No 32-niekā iekļuvušajām spēlētājām Eiropu pārstāv tikai sešas, no kurām viena ir Kupča, esot vienīgajai tik tālu tikušajai no Baltijas valstīm. Trīs igaunietes čempionātu pabeidza jau pirmajā kārtā. Nākamā spēle Annai ir rīt, kad būs jātiekas ar vienu no vadošajām pasaules juniorēm - ar 3.numuru izlikto Vardojo (Indonēzija), kura otrajā kārtā pārliecinoši divos setos ar rezultātu 21:10 un 21:11 tika galā ar savu tautieti Nurtertiati.