Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs Ministru prezidents Dombrovskis

Jānis Celmiņš

Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs Ministru prezidents Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Olimpiskajā ciematā Londonā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie un šodien, 2012.gada 25.septembrī, valdībā apstiprinātie grozījumi Latvijas Nacionālās sporta padomes personālsastāvā.

Šie grozījumi veikti, lai veidotu ciešāku sasaisti ar Nacionālajā sporta padomē un Ministru kabinetā pieņemamajiem lēmumiem, īpaši saistībā ar valsts budžeta projekta veidošanu.

Saskaņā ar grozījumiem, no Nacionālās sporta padomes tiek izslēgts bijušais tieslietu ministrs G.Bērziņš, bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs M.Gruškevics un bijušais biedrības „Latvijas Augstskolu sporta savienība” prezidents U.Švinks. Savukārt padomē turpmāk darbosies tieslietu ministrs Juris Bordāns, IZM valsts sekretāra vietniece – Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa, biedrības „Latvijas augstskolu sporta savienības prezidente Agita Ābele un biedrības „Latvijas Vieglatlētikas savienība” prezidents Guntis Zālītis.

Valdībā šodien apstiprināti arī IZM sagatavotie grozījumi Nacionālās sporta padomes nolikumā. Tie precizē Nacionālās sporta padomes protokola sagatavošanas termiņu un parakstīšanas procedūru..

Saskaņā ar Sporta likumu, Nacionālā sporta padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz sportu. Arī padomes nolikumu, padomes sastāvu un tās priekšsēdētāju apstiprina Ministru kabinets.

Nacionālās sporta padomes sastāvā ir izglītības un zinātnes ministrs, aizsardzības ministrs, finanšu ministrs, iekšlietu ministrs, labklājības ministrs, veselības ministrs, izglītības un zinātnes ministra noteiktā par sportu atbildīgā augstākā valsts amatpersona, biedrības „Latvijas Olimpiskā komiteja” prezidents, biedrības „Latvijas Sporta federāciju padome” prezidents, biedrības „Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienība” prezidents, biedrības „Latvijas Tautas sporta asociācija” prezidents, biedrības „Latvijas Pašvaldību savienība” vadītājs, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors un biedrības „Latvijas Augstskolu sporta savienība” prezidents. Tā kā padomes sastāvā var iekļaut arī citus MK locekļus un sporta federāciju vadītājus, Nacionālajā sporta padomē iekļauts arī tieslietu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, biedrības „Latvijas Paralimpiskā komiteja” prezidente un biedrības „Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome” valdes priekšsēdētāja.

Ar šodien valdībā apstiprinātajiem MK noteikumu projektiem „Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 6.decembra rīkojumā Nr.638 „Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvu” un „Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 29.jūlija noteikumos Nr.422 „Latvijas Nacionālās sporta padomes nolikums”” var iepazīties MK mājaslapā:
Latvijas Republikas Ministru Kabinets: Tiesību...
Latvijas Republikas Ministru Kabinets: Tiesību...

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Politikas attīstības un iniciatīvu departaments

  +7 [+] [-]

, 2012-09-25 16:03, pirms 12 gadiem
Riktīgie čaļi vada mūsu sporta dzīvi, paši labākajā gadijumā skolas laikā ir novusu uzrāvuši, un tagad riktīgi rubij, kas un kā ir nepieciešams pro sportistiem-dīvaina valsts!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-25 16:31, pirms 12 gadiem
Ar tādu sastāvu īpašu attīstību veicināt nevar!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-25 16:42, pirms 12 gadiem
Nu tagad tik saksies sporta konsolidesa, ple!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja