Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Talantīgajai paukotājai Solodkihai piektā vieta Eiropas kadetu čempionāta

Ints Megnis
Ints Megnis

Talantīgajai paukotājai Solodkihai piektā vieta Eiropas kadetu čempionāta
Jekaterina Solodkiha (no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece. Foto no Maslobojevas Facebook profila

Talantīgā Latvijas paukotāja Jekaterina Solodkiha svētdien izcīnīja piekto vietu Eiropas kadetu čempionāta sacensībās ar floreti, parādot, ka otrdien gaidāmajās komandu sacensībās viņa ar komandas biedrēm Emīliju Maslobojevu un Jutu Mālnieci būs reālas pretendentes uz spožākajām medaļām.

Vispirms grupu turnīrā Solodkiha cīnījās bez zaudējumiem, Maslobojeva cieta vienu neveiksmi piecās cīņās, bet Mālniece zaudēja divreiz sešos dueļos. Līdz ar to izslēgšanas turnīrā Solodkiha bija izlikta ar ceturto numuru un guva vēl trīs ļoti drošas uzvaras, tomēr ceturtdaļfinālā ar 10:15 piekāpās ungārietei Ērikai Nekiforai, izstājoties no cīņas par godalgām.

Tikmēr Maslobojeva pamanījās 1/16 finālā kapitulēt ar rezultātu 2:15, bet Mālniece cieta neveiksmi jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Līdz ar to Maslobojeva tika klasificēta 23. vietā, Mālniece guva 40. vietu, bet jaunākā Latvijas komandas dalībniece Olga Sitova palika 80. vietā starp 83 sportistēm un netika izslēgšanas sacensībās.

Pirms gada Eiropas kadetu (U-17) čempionātā labākā bija 13. vietu guvusī Mālniece, bet izlases līderu trijnieks komandu sacensībās guva ceturto vietu.

Svētdien Eiropas kadetu čempionātā notika arī sacensības ar špagu puišiem, kur 39. vietu ieņēma Gļebs Čaikovskis, kamēr 95. pozīcijā starp 104 jaunajiem atlētiem palika Dmitrijs Ņikuļins.

Solodkihas zaudējums Eiropas kadetu čempionāta ceturtdaļfinālā

Emīlija Maslobojeva sveicina paukošanas līdzjutējus